Sarcina pe săptămâni

Din  momentul în care află că sunt însărcinate, cele mai multe femei încep să fie preocupate de transformările care au loc în interiorul corpului lor, de alimentație, de starea de sănătate a fătului și, în general, încep să se documenteze în legătură cu aceste aspecte menționate mai sus (citesc materiale de specialitate sau accesează site-uri despre sarcină, discută cu medicii, cu mămicile ”experimentate”).

Despre saptamanile de sarcina

Având acces la atât de multe informații, cele mai multe dintre ele vor să fie la curent cu evoluția fătului, fapt ce le este înlesnit de multitudinea de site-uri care prezintă evoluția sarcinii pe săptămâni, toate modificările care au loc din momentul conceperii și până la naștere.

În primele săptămâni de sarcină, micul embrion crește într-un ritm amețitor, ajungând ca în săptămâna a 12-a (finalul primului trimestru) să fie de dimensiunea unei prune și să aibă organele majore formate, în mare parte.

5 lucruri pe care trebuie să le cunoască angajatorii despre concediile medicale solicitate de femeia însărcinată sau de alți angajați

Concediile medicale și plata indemnizațiilor sunt reglementate de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr 158/2005, lege ce a intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2006. Femeia însărcinată, dar și alți angajați au dreptul la concedii medicale și la plata contribuției de către persoanele juridica sau fizice în cotă […] mai mult »