Sarcina pe săptămâni

Din  momentul în care află că sunt însărcinate, cele mai multe femei încep să fie preocupate de transformările care au loc în interiorul corpului lor, de alimentație, de starea de sănătate a fătului și, în general, încep să se documenteze în legătură cu aceste aspecte menționate mai sus (citesc materiale de specialitate sau accesează site-uri despre sarcină, discută cu medicii, cu mămicile ”experimentate”).

Despre saptamanile de sarcina

Având acces la atât de multe informații, cele mai multe dintre ele vor să fie la curent cu evoluția fătului, fapt ce le este înlesnit de multitudinea de site-uri care prezintă evoluția sarcinii pe săptămâni, toate modificările care au loc din momentul conceperii și până la naștere.

În primele săptămâni de sarcină, micul embrion crește într-un ritm amețitor, ajungând ca în săptămâna a 12-a (finalul primului trimestru) să fie de dimensiunea unei prune și să aibă organele majore formate, în mare parte.

5 simptome de sarcină care te trimit direct la medic

Sarcina este un eveniment plănuit în viața de familie, așa că atunci când te afli în așteptarea unui bebeluș bănuiești orice schimbare ar interveni în viața ta. Ca atare, aștepți cu nerăbdare simptomele de sarcină determinate de schimbările hormonale ale sarcinii. Starea de greață sau vărsăturile sunt semnele cele mai […] mai mult »