Sarcina pe săptămâni

Din  momentul în care află că sunt însărcinate, cele mai multe femei încep să fie preocupate de transformările care au loc în interiorul corpului lor, de alimentație, de starea de sănătate a fătului și, în general, încep să se documenteze în legătură cu aceste aspecte menționate mai sus (citesc materiale de specialitate sau accesează site-uri despre sarcină, discută cu medicii, cu mămicile ”experimentate”).

Despre saptamanile de sarcina

Având acces la atât de multe informații, cele mai multe dintre ele vor să fie la curent cu evoluția fătului, fapt ce le este înlesnit de multitudinea de site-uri care prezintă evoluția sarcinii pe săptămâni, toate modificările care au loc din momentul conceperii și până la naștere.

În primele săptămâni de sarcină, micul embrion crește într-un ritm amețitor, ajungând ca în săptămâna a 12-a (finalul primului trimestru) să fie de dimensiunea unei prune și să aibă organele majore formate, în mare parte.

gravida

5 tipuri de concedii pe care poți să le ai în vedere în timpul sarcinii și după naștere

O femeie însărcinată nu întrerupe imediat activitatea profesională. Sarcina, deși are anumite simptome neplăcute la început, nu face imposibil mersul la serviciu. Există, bineînțeles, anumite cazuri grave, acolo unde există recomandarea medicului pentru acordarea unui concediu medical, gravida având nevoie de repaus la pat sau chiar de spitalizare. Perioada celor […] mai mult »

Cum poți scăpa de respirație urât mirositoare?

Respirația urât mirositoare este o problemă foarte frecventă și poate fi cauzată de diverși factori, inclusiv de unele afecțiuni medicale. Cel mai adesea, respirația neplăcută este cauzată, de obicei, de gazele cu miros respingător eliberate de bacteriile care acoperă dinții, gingiile și limba. De asemenea, resturile alimentare care se depun […] mai mult »