3 hobby-uri potrivite pentru perioada săptămânilor de sarcină

Fiecare săptămână de sarcină trece repede. Apar numeroase schimbări atât la tine, cât și la bebeluș. Totul trece într-o viteză aproape fulgerătoare, încât aproape că după naștere nici nu îți mai amintești bine aceste momente.

hobbyCu toate că ne gândim la ce va fi cum va fi, cum va arăta bebelușul, nu ar trebui să trecem cu vederea peste aceste momente frumoase. Nu uita că bebelușul se află deja în pântecul tău, iar tu trebuie să îl ocrotești, să îi vorbești în fiecare zi și să îl ajuți să se facă mare și sănătos.

Perioada celor nouă luni de sarcină este una în care trebuie să te regăsești, în care trebuie să te bucuri de tot ceea ce îți place, în care să te răsfeți, să te simți iubită și ocrotită. Și dacă tot veni vorba despre aceste lucruri, poți experimenta în sarcină anumite hobby-uri care îți plac și astfel vei fi o gravidă cât se poate de fericită.

Iată mai jos 3 hobby-uri potrivite pentru perioada săptămânilor de sarcină:

1. Pictura, arta frumosului! Dacă demult îți dorești să faci acest lucru, ar fi bine să iei un set de pensule de calitate, o foaie de desen și să mergi în natură unde să pictezi ceea ce îți dorești cel mai mult. De asemenea, această vopsea tempera sau aceste carioci te vor ajuta să îți pui imaginați la încercare. Ai putea să te lași inspirată de tot ceea ce natura creează mai frumos în jurul tău sau ai putea să desenezi un bebe, bebelușul din pântecul tău. Cu siguranță, acest hobby te va ajuta să te relaxezi foarte mult, să te simți minunat și mai ales să te regăsești.

2. Ascultă muzică sau încearcă niște lecții de pian! Muzica reprezintă ceea ce ne face cel mai bine. Cu ajutorul său vom putea să simțim lumea altfel, să fim diferiți. Indiferent de genul pe care preferi să îl asculți, este bine să faci acest lucru cu regularitate, în fiecare zi și mai mult ca sigur și bebelușul tău va fi încântat de ceea ce va auzi, de acolo, din interiorul tău. Și dacă demult ți-ai dorit să afli tainele pianului sau ale unui instrument, ai putea încerca în această perioadă să înveți câte ceva despre aceste instrumente. Nu de alta, dar încă ai mult timp la dispoziție pentru a face aceste lucruri.

3. Scrie o carte – poate că ți se va părea surprinzător să faci acest lucru, însă prin scris poți comunica sentimente mult mai ușor decât în mod obișnuit, prin scris vei putea să creezi o lume imaginară în care să te regăsești o vreme, prin scris poți fi o altă persoană. De aceea, ai putea încerca să scrii o carte fie de povești pentru copii, fie o carte despre tine, despre peripețiile tale din timpul vieții. Cu o tentă umoristică orice poveste va fascina copiii, așa că ai putea să te gândești că vei scrie această carte pentru bebelușul tău, cel care este în drum spre tine.

Dansul, sporturile de orice fel pot fi practicate de către femeia însărcinată, însă cu multă atenție, așa încât bebelușul să fie protejat și doar cu recomandarea medicului specialist. La fel, dacă ești fan sărituri de la înălțime ar fi o idee să amâni puțin acest hobby pentru perioada de după naștere.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*