5 idei ca să te simți frumoasă atât în sarcină, cât și după naștere

Sarcina reprezintă un plan pe care cei doi tineri îl au în vedere pentru consolidarea vieții de familie. Venirea pe lume a unui bebeluș este privită cu mare bucurie de cei doi părinți care abia așteaptă să își țină în brațe copilul, să îl mângâie și să îl dezmierde. Cu toate acestea, un bebeluș vine și cu multe responsabilități pentru cei doi, dar mai ales pentru mamă. De aceea, ar fi bine ca atât în sarcină, cât și după naștere să realizezi un plan ca să te simți răsfățată și frumoasă.

sarcinaIată mai jos 5 idei ca să te simți frumoasă atât în sarcină, cât și după naștere:

1. Mergi la cosmetică! Vei putea apela la trucurile de frumusețe din saloanele de cosmetică pentru a te răsfăța pe parcursul celor nouă luni de sarcină, dar și după venirea lui bebe. Fie că alegi să aplici o mască pentru față, fie optezi pentru pensat, epilare definitivă, pe care o poți face aici sau la un tratament anticelulitic, precum este acesta, trebuie să știi că acestea sunt mici refugii de care ai nevoie în această perioadă. Cere-i ajutorul partenerului tău, lasă-l să stea cu bebelușul o oră sau două și întoarce-te exact când bebelușului i se face foame. Nu îți asuma nicio stare de vină pentru că bebelușul se află oricum în siguranță cu tatăl său.

2. Cumpără îmbrăcămintea care îți place! Poate că ți s-a întâmplat și nu doar o singură dată să întorci capul după o femeie însărcinată îmbrăcată într-o rochie extrem de frumoasă. Poți alege în sarcină ținutele pe care ți le dorești, în culori vesele și poți profita că te afli într-o perioadă în care burtica crește repede, astfel că îți poți reînnoi mereu garderoba. După naștere, chiar dacă ai rămas cu un număr mai mare de kilograme și chiar dacă de această dată ai un alt statut, cel de mămică, tot trebuie să te simți minunat și să îmbraci ținute tinerești, care ți se potrivesc.

3. Alege încălțăminte frumoasă, dar fără toc – în sarcină nu trebuie să te încalți cu tocuri foarte înalte întrucât există riscul de luxații sau entorse. Încheieturile tale sunt mai sensibile, iar tu ai putea suferi și de edeme la nivelul picioarelor. Poți să te simți frumoasă și cu o încălțăminte mai comodă, dar mereu de bună calitate.

4. Trucurile de machiaj – mereu puse în aplicare! Acest lucru este foarte important pentru tine. Fie că ești însărcinată, fie ce tocmai ai devenit mămică, nu trebuie să lași deoparte fondul de ten, rimelul sau rujul – toate acestea îți vor înfrumuseța ziua și te vor face să strălucești, de-a dreptul. Ca atare, nu trebuie să renunți la micile tale trucuri de machiaj – acestea îți fac bine.

5. Ai grijă de părul tău! Nu degeaba se spune că părul este podoaba capilară, așa că ar fi indicat să te folosești de măști sau de șampoane de cea mai bună calitate. În sarcină, părul s-ar putea să aibă puțin de suferit, așa că ai putea să te confrunți cu căderi masive ale firelor de păr. Aplică o mască de bună calitate și ai răbdare ca perioada de sarcină să treacă, atunci când funcțiile hormonale se vor regla și părul va fi la fel de neted și de catifelat ca mai înainte de sarcină.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*