5 lucruri pe care să le faci în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină

În timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină te vei simți minunat. Adio grețuri, vărsături, stare de rău. Dintr-o dată organismul tău începe să se obișnuiască cu noile schimbări produse de sarcină și astfel lucrurile nu vor mai fi atât de deranjante precum erau înainte.

gravidaPrima perioadă a sarcinii, primele săptămâni nu sunt pentru gravidă atât de plăcute și acest lucru pentru că ele debutează cu o serie întreagă de schimbări necesare pentru ca pântecul mamei să poate să îi ofere bebelușului tot ceea ce ar avea nevoie pentru a crește mare și sănătos. Din punct de vedere hormonal, gravida trece printr-o adevărată furtună, aceasta trebuind să îi facă față. De aceea, va parcurge stări de greață și vărsături, va avea o poftă de mâncare mai mare și își va dori să doarmă mult mai mult. Toate aceste lucruri sunt absolut firești și mai mult ca sigur vor trece, iar în cel de-al doilea trimestru de sarcină gravida se va simți minunat. În această a doua parte a perioadei de sarcină aproape că nici nu va ști că este însărcinată, simțindu-se minunat.

Iată mai jos 5 lucruri pe care să le faci în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină:

1. Mergi la cumpărături – acesta este un subiect extrem de îndrăgit de orice femeie, așa că mai mult ca sigur nu vei spune nu. Fie că vei merge prin magazine, fie vei alege să cumperi din mediul online, ar trebui să umpli coșul de cumpărături cu produsele pe care le îndrăgești cel mai mult, dar și cu cele necesare pentru perioada de sarcină sau pentru perioada în care bebelușul va veni pe lume. Ai putea alege de exemplu aceste parfumuri pentru femei, mai ales dacă le-ai testat și poți să le folosești în continuare sau aceste parfumuri bărbați, un cadou perfect pentru un eveniment special. De asemenea, ar fi indicat să te uiți și asupra lucrurilor de care are nevoie puiul tău și astfel să le ai gata pregătite pentru momentul în care acesta va veni pe lume. Ai putea cumpăra pătuțul, căruciorul sau scaunul auto, dar și masa de înfășat sau scaunul de luat masa.

2. Călătorește – ar fi bine să ai în vedere un astfel de aspect. Orice călătorie îți va aduce buna dispoziție și te vei simți minunat. Ca atare, ar fi indicat să ai în vedere plănuirea unui concediu într-o destinație pe care o iubești. Fie că vei călători în țară, fie în străinătate, aceste vacanțe îți vor face mult bine. Cu toate acestea, evită țările foarte calde, cu risc de transmitere a unor maladii grave. De asemenea, ai putea avea în vedere o călătorie la bunici, într-o lume desprinsă din vremea poveștilor. Ai putea alege un astfel de sejur, bucurându-te de aerul proaspăt, dar și de bucate sănătoase.

3. Citește o carte bună – în al doilea trimestru de sarcină te vei simți minunat, așa că este bine să te bucuri de tot. O carte bună este întotdeauna binevenită, așa că dacă îți place să citești ar fi bine să alegi un roman preferat sau anumite cărți din care să te informezi pentru ceea ce va urma, referitor la îngrijirea lui bebe.

4. Dormi cât mai mult – în timpul sarcinii trebuie să dormi cât mai mult, să te bucuri de aceste momente întrucât va urma o perioadă destul de solicitantă pentru tine.

5. Schimbă garderoba – în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină vei începe să iei în greutate. Este cazul să te gândești serios la alegerea unei ținute care să se potrivească cu perioada care va urma. Fii o gravidă chic și alege ținute vesele, care să te pună în valoare.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*