5 sfaturi de aur pentru a fi sănătoasă în timpul celor nouă luni de sarcină

Viața cu bebe în burtică nu este nici cea mai ușoară, dar nici cea mai grea. Ceea ce putem spune este că aceasta este perioada cea mai frumoasă din viața unei femei. De aceea, poartă cu grijă ceea ce i s-a dăruit și are grijă ca bebelușul său să se poată dezvolta cât mai bine și sănătos.

sarcinaPrimele două liniuțe care au apărut pe testul de sarcină, dar și primele simptome de sarcină ți-au confirmat bănuiala că vei deveni mămică. Întârzierea menstruației este un prim lucru care te va duce imediat cu gândul la efectuarea unui test de sarcină și la vizita la medic. De aici, apar numeroase aspecte pe care trebuie să le ai în vedere pentru ca bebelușul să se dezvolte cât mai bine în pântecul tău.

Iată mai jos 5 sfaturi de aur pentru a fi sănătoasă în timpul celor nouă luni de sarcină:

1. Ai bănuiala că ești însărcinată? Mergi la medic! Ai putea apela la vizita către un centru medical, precum este acesta sau ai putea ajunge direct în cabinetul unui medic specialist recomandat de o prietenă care a fost recent în situația ta. Medicul specialist îți va confirma diagnosticul de sarcină și te va sfătui să ai în vedere anumite aspecte pentru a fi sănătoasă în timpul celor nouă luni de sarcină. De asemenea, o listă de analize de sarcină îți va fi înmânată pentru a fi efectuate în acest prim trimestru. Hemoleucograma completă, grupa de sânge și factorul RH, dublul test, dar și analizele care arată dacă ai sau nu o infecție în organism ori o boală cu transmitere sexuală sunt foarte importante și vor trebui prezentate medicului cu ocazia următoarei vizite medicale.

2. Ți-a apărut ceva suspect pe piele în timpul sarcinii? Nu lăsa timpul să treacă și cere sfatul unui medic specialist dermatolog, pe care îl poți regăsi aici și care va confirma dacă este vorba despre o problemă medicală sau pur și simplu de vină sunt hormonii de sarcină, a căror activitate este mult mai intensă de această dată.

3. Alimentație echilibrată în timpul celor nouă luni de sarcină! Acest lucru este foarte important pentru tine și bebelușul aflat în pântecul tău. Ar trebui să mănânci de acum înainte mult mai echilibrat. Nu mai trebuie să consumi băuturi acidulate, sucuri carbogazoase întrucât ar putea produce balonare. Grăsimile, prăjelile, dar și sarea și zahărul în exces sunt alte lucruri pe care trebuie să le eviți cât de mult poți în timpul celor nouă luni de sarcină. Renunță la vicii, la alcool și țigări și bebelușul tău se va dezvolta cât mai bine.

4. Mișcarea este un alt lucru important pe care să îl ai în vedere! Sarcina nu este o boală și de aceea trebuie să faci cât mai multă mișcare. Ar fi bine să încerci să rămâi o fire activă, să mergi în continuare la serviciu, să te plimbi prin parc și chiar să mergi la aerobic sau pilates. Aceste activități te vor ajuta și la naștere, fiind mult mai ușoară.

5. Nu rata vizitele la medic – acestea sunt foarte importante și nu trebuie să le amâni. Ar fi bine să respecți ceea ce îți spune medicul și să realizezi toate ecografiile medicale recomandate de acesta, reușind astfel să cunoști evoluția bebelușului aflat în pântecul tău. De aceea, fie că vorbim despre ecografiile obișnuite, fie despre cele de morfologie fetală, acestea sunt foarte importante și trebuiesc realizate la timp. Cu ocazia vizitelor medicale vei afla tot ceea ce dorești despre dezvoltarea bebelușului din pântecul tău.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*