Ghidul util al femeii însărcinate

Perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase din viața ta. Nu trebuie să îți creezi temeri nefondate, să te încrezi în mituri transmise din generații mai vechi. O relație deschisă cu ginecologul tău este binevenită. Întreabă-l absolut orice îți trece prin cap.

sarcina2Ești răsfățată la maxim de partener și de toti ceilalti membri ai familiei, ai anumite drepturi la locul de muncă pe care este bine să le știi, iar chipul tău radiază mai mult ca niciodată. Câteva aspecte de bază este bine să le știi încă de la începutul perioadei de sarcină.

Sănătate

Cu siguranță propoziții precum, nu ai voie să bei alocool, nu ai voie să fumezi, deja le cunoști. Este important să știi că mișcarea nu trebuie eliminată, iar mersul pe jos este o activitate ușoară cu care poți începe. Exerciții de aerobic special dedicate pentru femeile gravide sau înotul sunt alte modalități ca să îți menții mobilitatea. Pentru a avea un stil de viață activ pe perioada sarcinii și o poziție mereu corectă, ia în considerare și o orteză special dedicată femeilor însărcinate.

Alimentația nu trebuie neglijată, aceasta trebuie să fie variată, echilibrată, bogată în nutrienți, iar hidratarea una corectă. Brânză de tip mucegai, ouăle crude în preparate (exemplu maioneza) îți vor fi interzise.

Relaxare

Nu trebuie să te consideri a fi o superwoman în perioada sarcinii. Acordă-ți așadar momente importante de relaxare. Citește o carte dedicată proaspetelor mămici, răsfață-te cu emisiunile tale preferate de la TV. Astăzi, datorită tehnologiei avansate există televizoare noi care te cuceresc complet datorită calității impecabile a imaginii. Simte-te acasă ca la cinema pentru că un astfel de televizor smart îți pune la dispoziție opțiunea de a vedea filmul dorit direct de pe USB.

Ține cont că la job ai dreptul la program redus fără să îți fie afectat salariul. Recomandarea pentru mai puține ore de stat la birou vine din partea medicului ginecolog sau a celui de familie.

Pofte

Se observă de regulă un apetit crescut al femeilor gravide și preferinte speciale pentru anumite alimente, poate fi vorba de murături, mâncăruri sărate, mâncăruri condimentate. Există cazuri în care soțul trebuie să dea fugă până la magazin, când pofta soției o cere. Datorită serviciilor de livrare a celor mai diferite feluri de mâncare la domiciliu, chiar dacă ești singură acasă îți poți satisface orice dorință culinară. Așadar, ai poftă de mâncare chinezească, nimic mai simplu, rămâi confortabil în canapea și dă un telefon!

Shopping

Unul dintre motivele de îngrijorare poate fi cel al hainelor. Cum burtica se face mare și hainele actuale nu îți mai sunt potrivite, dar nici nu vrei să faci investiții colosale pentru piese vestimentare pe care știi că le vei purta doar câteva luni, ia în considerare și magazinele second-hand. Multe articole sunt purtate o singură dată, găsești haine de brand, iar prețurile sunt mai mult decât avantajoase. Totodată, întrebă-ți prietenele care sunt mămici, de haine pe care să ți le dea cu împrumut. Dacă nu vei adresa o întrebare, nu vor ști că ești doritoare să primești articole vestimentare din partea lor.

Sursa foto: Pexels.com

One Response to “Ghidul util al femeii însărcinate”

Read below or add a comment...

  1. Monica says:

    Un ghid foarte bun, multumesc pentru informatie.

Ai ceva de adăugat?...

*