20 de lucruri pe care să nu le faci atunci când îți hrănești bebelușul!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

1. Nu adăuga în mâncarea bebelușului nuci sau unt de arahide!
2. Nu folosi legume și fructe crude sau necurățate de coajă!
3. Nu îi da copilului sub doi ani miere de albine, pentru că riscă să facă botulism!
4. Nu îi da copilului sub un an sfeclă, spanac, varză, gulie din cauza conținutului ridicat de nitrați!
5. Nu adăuga în mâncarea copilului tău sare!
6. Nu adăuga în mâncarea pentru bebeluș condimente! Dacă îi dai și lui din mâncarea pe care o pregătești pentru întreagă familie, atunci pune separat 2-3 porții pentru puiul tău și apoi condimenteaz-o.
7. Nu îi da bebelușului prăjituri sau biscuiți din comerț!
8. Nu folosi pentru mâncarea bebelușului legume conservate! Acestea conțin o cantitate foarte mare de sare care pot pune în pericol sănătatea copilului. Rinichii lui nu sunt pot face față și atunci se pot îmbolnăvi. De asemenea, acest tip de alimente conțin o mulțime de aditivi alimentari, în special conservanți, care produc alergii, astm, boli dermatologice, cancer. Efectele sunt cu atât mai vizibile în cazul copiilor, al căror organism este foarte sensibil.
9. Nu încălzi mâncarea bebelușului la microunde! În primul rând, nu se încălzește uniform. Acesta este și motivul pentru care se dezvoltă o bacterie foarte periculoasă: Listeria monocytogenes, care poate duce chiar și la deces în cazul copiilor foarte mici. Apoi, microundele distrug substanțele nutritive din alimente, astfel încât îi vei da bebelușului tău să mănânce degeaba.
10. Nu pune alimente diluate într-un biberon, pe care să i-l lași puiului lângă pat, pentru a mânca noaptea dacă îi este foame! Se poate îneca! Mai mult, în felul acesta ajungi să îi distrugi dantură și îl înveți să mănânce foarte nesănătos! Gândește-te cum ar fi să te trezești în fiecare noapte și să îți încălzești niște ciorbă sau să mănânci niște sandvișuri. Ce efect ar avea acest obicei asupra sănătății tale?

11. Nu îi da bebelușului fructe foarte acide: portocale, ananas, mandarine, clementine! Sistemul lui imunitar, care este insuficient dezvoltat, va avea de suferit.
12. Nu adaugă în mâncarea bebebelusului tău albuș de ou! Poate dezvoltă alergii severe cu efecte dramatice.
13. Nu obligă copilul să mănânce dacă nu vrea sau dacă nu îi place ceva! Fii inventiva și fă-l pe el să vina singur la masă!
14. Nu îi da copilului alimente degresate sau fără grăsimi! El are nevoie să crească, nu este la regim!
15. Nu îi da bebelușului tău băuturi acidulate!
16. Nu îi da bebelușului tău ciocolată, produse de fast-food sau alte alimente puternic industrializate!
17. Nu îi da bebelușului tău pâine, până la un an, cel puțin!
18. Nu îi da copilului tău cei verde, negru sau orice altă băutură care conține cofeină!
19. Nu îi da copilului tăi nici un aliment fără să citești cu atenție etichetă! Verifică firme pe termene.ro pentru a găsi furnizori de alimente de calitate pentru copilul tău.
20. Nu îi da copilului tău zahăr sau îndulcitori chimici! Folosește zaharoză sau steviozida pentru îndulcire!
Sursă foto: pexels.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *