3 lucruri pe care să le pregătești mai înainte de naștere pentru ca bebelușului să îi fie bine

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nașterea este un moment mult așteptat de întreaga familie, așa că mai mult ca sigur vei pregăti totul cu multă grijă și mai ales din timp pentru ca la venirea lui bebe acestuia să nu îi lipsească nimic.

Dacă optezi să locuiești la casă, mai mult ca sigur te-ai gândit că aici beneficiezi de un spațiu mult mai mare, dar mai ales de o curte mare pentru ca micuțul tău copil să poată zburde liniștit atunci când va face primii săi pași.

Și pentru a te ajuta să îți fie mai ușor să te organizezi, iată mai jos 3 lucruri pe care să le pregătești mai înainte de naștere pentru ca bebelușului tău să îi fie bine:

  1. Amenajează camera copilului

Camera copilului tău trebuie să aibă personalitate, dar mai înainte de orice aspect trebuie să ții cont de viitor, de rapiditatea cu care va crește și de nevoile sale, care cu timpul se vor schimba.

Așadar, amenajează camera copilului tău cu mobilier multifuncțional! De asemenea, ia în considerare multifuncționalitatea spațiului. Poate că acum doar se joacă aici, dar în timp va ajunge să doarmă, iar mai târziu să-și facă temele.

În amenajarea camerei copilului trebuie să fii atentă la culorile pe care le vei alege. Mai întâi de toate, clar va trebui să optezi pentru o vopsea lavabilă pe bază de apă. O să-și exerseze talentul pe pereți, iar în acele momente vei constata utilitatea acestui produs. Un alt aspect de care trebuie să mai ții cont, mai ales dacă nu ai posibilitatea să-i amenajezi camere separate pentru fiecare activitate, este împărțirea spațiului. Această compartimentare nu trebuie făcută fizic, ci mai de grabă vizual. Gestionează inteligent spațiul și profită de fiecare zonă în parte. Poți delimita spațiul de dormit, de exemplu, de cel de divertisment cromatic. În plus, un alt secrete în ceea ce privește camera celui mică constă în organizarea obiectelor. Astfel, suprafața ocupată trebuie să fie mai mică decât cea liberă. Cu alte cuvinte, micuțul tău are nevoie de acesta pentru a se desfășura în voie. Mai ales dacă urmează să îl aduci pe lume atunci când afară este foarte frig, optează pentru achiziționarea unui calorifer electric, precum este acesta, pentru a menține o atmosferă mult mai călduroasă în camera copilului comparativ cu restul încăperilor.

  1. Ai în vedere racordarea la utilități a casei!

Casa în care urmează să îl aduci pe bebe trebuie să fie racordată la rețeaua de utilități. Este de neînchipuit să îți aduci bebelușul într-o casă care să nu beneficieze de curent electric, încălzire sau de instalație sanitară. Aceasta trebuie să fie legată la rețeaua electrică, la rețeaua de apă și la cea de canalizare. Dacă în zonă nu există toate acestea, atunci canalizarea poate fi înlocuită cu o fosă septică, iar rețeaua de apă cu forarea unui puț ce va avea în interior un hidrofor, pe care îl poți regăsi aici și care te va ajuta să aprovizionezi locuința cu apă potabilă. Toate acestea îți vor fi de folos nu pentru că bebelușul ți le cere, ci pentru că ai nevoie de ele și de mai mult confort.

  1. Privește cu grijă către izolația casei și către aerul pe care îl respiră

Bebelușul are nevoie de un aer curat, așa că ar fi bine să verifici nivelul de poluare din locuință, dar și nivelul umidității. Ori de câte ori constați că în locuință este un aer prea umed sau prea uscat, încearcă să adaugi pe lista ta de priorități un dezumidificator sau, din contră, un umidificator. Izolația casei ar fi bine să fie făcută cu polistiren pe pereții exteriori și nu pe cei interiori, putând fi nocivă astfel. Cu cât locuința va avea o izolație mai bună, cu atât va fi mult mai sănătos pentru bebe și scurgerile de căldură nu vor exista.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *