3 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre paraziții intestinali atunci când ești însărcinată sau ai un copil

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ai un animal de companie, un câine drag de care toți cei ai casei se simt atașati? Trebuie să știi că pe cât este de frumos și pe cât de multă dragoste îți oferă, patrupedul are nevoie de atenția ta, dar și de controale medicale periodice.

Vizita câinelui în cabinetul medicului veterinar este obligatorie dacă îți dorești ca animalul de companie pe care îl ai să fie sănătos, să nu te îmbolnăvească, mai ales atunci când te afli în așteptarea unui bebeluș, fiind însărcinată sau atunci când ai deja copii care se joacă frecvent cu acest nou membru al familiei.

Paraziții intestinali sunt o cauză frecvent întâlnită care determină îmbolnăvirea câinilor și de aceea este bine să acorzi multă atenție acestor aspecte. Pornind de la paraziții externi – purici sau căpușe și până la cei interni – toți aceștia ar putea determina probleme destul de grave pentru câine, ba chiar mai mult de atât ar putea determina îmbolnăvirea celor din familie. Iar atunci când ești însărcinată, riscurile sunt și mai mari. Fie că este vorba despre căpușe, purici sau viermi bici, cu cârlig, inelați sau viermi lați, toți aceștia pot provoca îmbolnăvirea.

Iată mai jos 3 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre paraziții intestinali:

  1. Ce sunt paraziții intestinali?

Paraziții intestinali, așa cum poți observa și aici, pot afecta toți câinii, indiferent de rasă sau de talie. Atunci când ajung în interiorul tractului gastro intestinal, acești paraziți determină îmbolnăvirea patrupedului, ba chiar mai mult de atât ar putea provoca și îmbolnăvirea celor ai casei.

  1. Cum se transmit paraziții intestinali și cât de mult pot afecta cățelul?

Paraziții intestinali sunt luați prin ouă sau chiar din apă, pământ sau fecale. De exemplu, am putea vorbi despre transmiterea paraziților intestinali prin ingerarea unui purice infectat. În timpul gestației, puii pot primi de la mamă acești paraziți, astfel că unii cățeluși se nasc deja cu astfel de probleme, iar alții pot ajunge să se îmbolnăvească prin alăptare.

Paraziții intestinali, ce se pot trata cu medicamente , pe care le poți regăsi aici, pot determina stare de vomă, anemie, scădere în greutate sau malnutriție. Dacă paraziții intestinali externi pot fi văzuți cu ochiul liber, ceilalți nu și determină numeroase probleme, ăla cum ar fi stare de vomă, diaree, abdomen mărit, pierdere în greutate, blană fără strălucire, mâncărimea zonei dorsale.

  1. Cum se pot diagnostica paraziții intestinali

Cel mai adesea, câinii au paraziți intestinali, așa că medicii ar putea recomanda deparazitarea încă din primele săptămâni de viață. Alteori, medicii observă probele de fecale la microscop și ar putea vedea numărul ouălelor și larvelor, determinând cât de serioasă este infectarea.

În funcție de ceea ce observă la microscop, dar și de starea cățelului, medicul veterinar va recomanda un tratament care să îl ajute să scape de aceste probleme.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *