4 moduri prin care îți poți pregăti casa pentru venirea pe lume a bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După venirea pe lume a bebelușului, viața părinților nu va mai fi niciodată la fel, mai ales în ceea ce privește cât timp liber veți avea la dispoziție. Mai ales în primele săptămâni după naștere, va trebui să adoptați tot felul de modificări și, în mare măsură, să vă aranjați programul în funcție de nevoile nou-născutului. Pentru că sunt șanse mari să fiți foarte obosită, să nu puteți dormi suficient și să nu fiți chiar în formă maximă, cel mai bine este să vă pregătiți locuința înainte de naștere. Cu siguranță, nu doriți ca o casă dezordonată, neorganizată și prăfuită să fie un impediment pe parcursul acestei perioade de tranziție.

O curățare temeinică a locuinței înainte de nașterea bebelușului creează un mediu curat și sănătos pentru cel mai nou membru al familiei. De asemenea, veți fi pregătită să vă ocupați de noile responsabilități atunci când totul în jur este organizat și sclipește de curățenie. Iar dacă simțiți un sentiment tot mai profund de maternitate, canalizați toată energia spre a vă menține ocupată, în loc să vă faceți sute de griji în privința nașterii. Despre cum vă puteți pregăti locuința pentru venirea pe lume a bebelușului vă prezentăm în rândurile de mai jos:

  1. Optați pentru echipamente care vă fac viața mai ușoară. Un mop cu aburi care curăța și dezinfectează suprafețele, un încălzitor și sterilizator pentru biberoanele bebelușului, precum și un uscător de rufe, așa cum veți găsi aici, sunt toate modalități excelente prin care puteți să vă ocupați rapid și eficient de toate sarcinile.
  2. Curățați în profunzime echipamentele casnice pe care le folosiți cel mai frecvent. Orice echipament casnic care este curățat în mod regulat și întreținut corespunzător, va funcționa mai bine și va avea o durată de viață mai lungă. Prin urmare, cu câteva săptămâni înainte de venirea pe lume a bebelușului, puteți să va canalizați surplusul de energie pentru a curăța frigiderul și congelatorul, cuptorul, mașina de spălat vase și mașina de spălat rufe. Aici veți afla cum puteți curăța rapid și sigur mașina de spălat pentru a scăpa de mirosurile neplăcute și pentru a spăla în siguranța lucrurile bebelușului, fără pericolul răspândirii bacteriilor. De asemenea, tot acum puteți curăța aspiratorul, stația de călcat și alte echipamente pe care știți că urmează să le folosiți intens.
  3. Alegeți detergenți și produse de curățare non-toxice, astfel încât să nu vă expuneți la substanțe chimice. În prezent, sunt numeroase tipuri de detergenți naturali, ecologici și care curăța mai bine decât detergenții chimici. Fie că veți achiziționa detergenți și produse de curățare cât mai naturale, fie că veți învăța cum puteți face acasă astfel de detergenți, important este ca nou-născutul să nu fie expus la sute de substanțe chimice care se găsesc în majoritatea detergenților care umplu rafturile magazinelor. De exemplu, un detergent universal de casă se obține amestecând 1 litru de apă, o cană de oțet și o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Turnați amestecul obținut într-o sticlă cu puleverizator și folosiți acest detergent convenabil pentru a curăța majoritatea suprafețelor.
  4. Faceți curățenie în mod organizat. Curățați câte o cameră pe rând pentru ca toate sarcinile domestice să fie mai ușor de gestiont. Verificați toate lucrurile pe care le aveți în fiecare cameră și eliminați tot ce nu mai aveți nevoie, s-a deteriorat sau nu mai doriți. Ștergeți apoi toate suprafețele din fiecare cameră, inclusiv corpurile de iluminat, pervazurile ferestrelor, tavanul, jaluzelele și perdelele. Curățați de sus în jos, pentru ca tot praful să se depună pe pardoseală, urmând să aspirați. Dacă dețineți covoare, cel mai bine este să le trimiteți la curățătorie sau să folosiți un aparat cu aburi pentru a elimina murdăria profundă. Bebelușul se va dezvolta rapid și va începe să meargă de-a bușilea, așa că pardoselile și covoarele trebuie să fie curățate și dezinfectate.

În cele din urmă, organizați toate articolele pentru bebeluși și atribuiți un loc fiecărui produs / tip de produs. În baie, veți avea nevoie de un mic dulap unde să depozitați toate produsele pentru îmbăierea bebelușului, în bucătărie veți avea nevoie de un loc special pentru lucrurile bebelușului, la fel și în dulapul cu medicamente. 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *