5 lucruri de care poți să te bucuri atunci când ești însărcinată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Perioada celor nouă luni de sarcină este una cât se poate de specială pentru tine. Pe de o parte porți în pântec comoara vieții tale, acel bebeluș pe care l-ai plănuit cu multă atenție și cu mare nerăbdare. Pe de altă parte, te afli într-o etapă în care toți cei dragi vor face astfel încât să te simți minunat, să nu îți mai dorești nimic altceva și de aceea te vei simți cu adevărat răsfățată.

sarcinaSimptomele de sarcină din primul trimestru s-ar putea să nu fie întocmai atât de confortabile pentru tine, așa că poate ar fi bine să încerci să te odihnești cât se poate de mult. Odată ce starea de greață și vărsături vor dispărea te vei putea considera o norocoasă. Aceste simptome de sarcină sunt cele mai neplăcute și ele sunt determinate de intensificarea activității hormonale a organismului, ce trebuie să se pregătească pentru a purta sarcina în timpul celor nouă luni. Începând cu trimestrul al doilea de sarcină toate aceste stări vor dispărea, iar tu te vei simți minunat în continuare.

Se spune adesea că trimestrul al doilea de sarcină este cel mai frumos din întreaga perioadă de sarcină, așa că ar fi bine să încerci mai multe lucruri care te pot relaxa. Iată mai jos 5 lucruri de care poți să te bucuri atunci când ești însărcinată:

1. Iubești sportul și mișcarea? Atunci ar fi bine să ai în fiecare zi o astfel de activitate. Fie că este vorba despre jogging, fie despre înot sau pilates ar trebui să iei în calcul aceste lucruri și să faci exact ce îți place. Și dacă îți place să faci mișcare în aer liber, de exemplu jogging, atunci ar fi bine să te îmbraci într-un costum potrivit, precum ar fi o jacheta de alergare, dacă obișnuiești să alergi sau încălțăminte potrivită, care să aibă grijă de gleznele tale, mult mai sensibile în aceste nouă luni decât oricând altădată.

2. Petrece mult timp în natură! Acesta este un aspect pe care până și medicii îl recomandă femeilor însărcinate. Dacă iubești natura și îți place să descoperi tot ceea ce ea a creat, atunci poate că ar fi potrivit să încerci drumețiile de munte, însă nu foarte periculoase și de ce nu, să campezi chiar în mijlocul naturii. Vei putea vedea aici cele mai frumoase locuri de campat și astfel te vei putea inspira. Nu pleca niciodată în astfel de experiențe singură și nici nu încerca trasee montane periculoase. Nu uita că ai o dublă responsabilitate – pentru tine și pentru bebelușul tău.

3. Ai pofte? Atunci poți să încerci ce îți place, cu condiția de a nu fi nesănătos pentru bebe. Ca atare, în timpul celor nouă luni de sarcină vei putea să mănânci absolut orice, vei lăsa deoparte orice dietă de slăbire și te vei putea bucura de toate felurile de mâncare care îți plac. Ca atare, în timpul sarcinii vei putea face chiar și mici excese culinare și vei putea încerca chiar și mici „bombe” calorice. Cu toate acestea, nu este recomandat să consumi alimente prăjite, cu un conținut prea mare de zahăr și ar fi bine să eviți grăsimile și băuturile carbogazoase.

4. Dormi cât mai mult! Vei avea nevoie de mult somn atât în sarcină, cât mai ales imediat după naștere, atunci când trebuie să te recuperezi, iar bebelușul te va solicita permanent. Încearcă să profiți de perioada celor nouă luni de sarcină și să dormi cât de mult poți.

5. Atenția partenerului este un alt lucru de care poți să te bucuri atunci când ești însărcinată. Nu uita că aceste 9 luni sunt cele mai frumoase pentru tine și vei avea parte de cea mai multă atenție din partea celor dragi. De aceea, te vei simți o răsfățată de-a dreptul și vei vedea acest lucru cel mai mult în comportamentul partenerului tău, care va fi întotdeauna lângă tine, așteptându-și bebelușul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *