5 moduri de a-ți planifica bugetul pentru venirea pe lume a bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea pe lume a bebelușului este unul dintre cele mai frumoase momente din viața unui cuplu. Deși nimic nu vă poate pregăti pentru schimbările care urmează să aibă loc, un aspect de care vă puteți ocupa cât mai din timp are legătură cu finanțele.

Costurile de a avea un copil se pot acumula rapid, deci este important să vă planificați bugetul de îndată ce începeți să vă planificați familia sau știți că sunteți însărcinată.

În rândurile de mai jos, vă prezentăm câteva aspecte cărora ar fi bine să le acordați o atenție sporită:

  1. Planificarea bugetului în funcție de veniturile și cheltuielile curente. Dacă nu știți cum anume cheltuiți banii, încercați să urmăriți cheltuielile timp de două săptămâni, apoi scrieți informațiile importante într-un planificator de buget. Adăugați cheltuielile suplimentare pe care va trebui să le suportați odată cu venirea copilului pe lume și gândiți-vă la toate modificările financiare care vor avea loc dacă dumneavoastră sau partenerul nu veți mai merge la servici. Aflați aici mai multe despre drepturile de concediu plătit, despre concediul de maternitate și despre indemnizația de maternitate. Luați în calcul și posibilitatea de a opta pentru un concediu de odihnă, concediu anual sau concediu fără plată. În cele din urmă, încercați să vă mențineți echilibrul financiar, respectând bugetul stabilit.
  2. Luați în calcul toate posibilitățile de venituri. Cele mai multe mămici optează pentru concediu de maternitate, după care se întorc la servici. Sunt foarte multe alte mămici care profit de concediul de maternitate pentru a-și pune la punct propria afacere. De asemenea, există modalități prin care puteți să vă rotunjiți venitul lucrând de acasă sau cu jumătate de normă. Aici veți afla mai multe informații despre ce înseamnă a fi freelancer și care pot fi veniturile unui freelancer. Echilibrul financiar este influențat de o serie de factori, așa că trebuie să vă gândiți la toate posibilitățile pe care le aveți la dispoziție și să o alegeți pe cea care vă avantajează cel mai mult.
  3. Faceți o listă cu toate costurile inițiale ale sarcinii. Printre aceste costuri inițiale se numără hainele de maternitate, hainele și scutecele pentru copil, biberoane și alte accesorii, piese de mobilier pentru camera copilului, alte echipamente, cum ar fi o masă de înfășat, scaun auto, cărucior sau premergător. Pentru a menține costurile sub control, căutați produse de calitate la reducere, gândiți-vă să cumpărați articole second-hand care se află în stare excelentă și vedeți ce articole vă pot oferi rudele și prietenii care deja au copii.
  4. Aflați care sunt costurile sarcinii și nașterii într-un spital public. Obțineți o estimare a tuturor costurilor de la profesioniști din domeniul sănătății, astfel încât să aveți o idee cât mai clară asupra tuturor cheltuielilor. De asemenea, discutați cu persoane care au născut recent pentru a afla ce costuri au suportat și cum le-au gestionat. Costurile medicale asociate cu sarcina și nașterea pot include testele medicale speciale, ultrasunetele, toate analizele necesare la începutul și pe parcursul sarcinii și nașterea propriu-zisă. În general, dacă nașteți într-un spital public, toate costurile de bază ar trebui să fie acoperite de asigurarea medicală. Dacă aveți o asigurare privată de sănătate, aflați ce cheltuieli medicale vor fi acoperite.
  5. Purtați o conversație cu partenerul dumneavoastră. Este esențial să discutați cu partenerul dumneavoastră despre schimbările care vor avea loc odată cu venirea pe lume a bebelușului și cum aceste schimbări vor influența bugetul. Discutați cine va sta acasă în concediu de maternitate / paternitate, dacă trebuie să schimbați modalitatea în care gestionați cheltuielile de zi cu zi și economiile, dacă trebuie să vă reevaluați obiectivele și prioritățile, inclusiv cele financiare sau dacă ar trebui să amânați anumite achiziții majore.

Într-un final, înainte de a vă întoarce la locul de muncă, actualizați-vă bugetul cu modificări ale veniturilor și ale cheltuielilor asociate cu îngrijirea copilului. Astfel, vă veți decide dacă este în avantajul personal să vă întoarceți la muncă sau nu. Îngrijirea copilului va fi una dintre cele mai mari cheltuieli, dacă dumneavoastră sau partenerul veți reveni la serviciu. Apelați la ajutorul rudelor sau prietenilor dacă sunteți destul de norocoși să aveți acest sprijin, gândiți-vă la posibilitatea de a da copilul la o creșă sau la posibilitatea de a angaja o dădacă.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *