5 motive pentru care copiii au nevoie de jucării

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Jucăriile reprezintă întreg universul copiilor mici și mari. Nu există copil care să nu se joace, care să nu iubească să descopere, care să nu fie încântat atât de o jucărie mică, cât și de una mai mare, de un pluș sau de o păpușă, de un lego sau de un puzzle și tot așa.

Încă de la cele mai mici vârste copiii se joacă și acest lucru pentru că asta este menirea oricărui copil. Cu ajutorul jucăriilor copiii învață, descoperă, află lucruri noi. Se bucură de tot ceea ce creează, construiește cu plăcere, ba mai mult de atât află lucruri extraordinare despre viață și despre tot ceea ce se întâmplă.

Iată mai jos pentru care copiii au nevoie de jucării:

1. Încă din primele momente de viață bebelușul începe să descopere. Creierul său face numeroase conexiuni neurologice și toate acestea vor determina învățarea și gândirea, două procese cognitive foarte importante. De aceea, experiențele la care este supus în această primă perioadă a vieții sunt foarte importante. Un copil trebuie să fie ținut în brațe, alintat, trebuie să beneficieze de toată dragostea mamei sale, are nevoie de atingerile sale calde, dar și de jucării. Aceste jucării bebeluși îl vor ajuta să descopere sunete, zgomote, culori și uite așa, toate acestea îl vor ajuta să se dezvolte și să învețe.

2. Jucăriile, instrumente practice în învățare. Fie că este vorba despre aceste jucării nicoro, adresate copiilor mai mari sau despre jucăriile adresate copiilor mici, toate au rolul lor și trebuie să fie prezente în viața copiilor noștri. Ele reprezintă adevărate instrumente de învățare, pornind de la primele zile de viață și până atunci când copilul crește și face trecerea spre adolescență. Jucăriile trebuiesc alese cu grijă, fiind potrivite vârstei copiilor. Dacă vei alege acele jucării mai greu de folosit, potrivite pentru copiii mai mari, precum un puzzle su sute de piese, mai mult ca sigur copilul tău mai mic nu va fi încântat de ceea ce îi oferi și nici beneficiul nu va fi unul serios pentru el. De aceea, alege întotdeauna jucării care să se potrivească vârstei copiilor!

3. Jucăriile și creativitatea! Acestea este un alt argument atunci când le oferim copiilor jucării. Fie că este vorba despre un joc lego, fie de un puzzle sau despre o carte de colorat, toate acestea sunt cât se poate de utile pentru copii, încă de la cele mai mici vârste. Cu ajutorul jucăriilor le vom stimula acestora creativitatea și imaginația și de aici nu mai este decât un singur pas până la cunoaștere și dorința de descoperire.

4. Jucăriile, o modalitatea de socializare! În jurul unei jucării se pot „aduna” mai mulți copii. De aceea, fie că este vorba despre jocurile din parc sau despre cele de acasă, jucăriile demonstrează încă o dată că au capacitatea de a apropia și mai mult copiii, stimulându-i să socializeze, să comunice. Cu cât mai multe jucării, cu atât mai mulți prieteni curioși.

5. Jucăriile, porția de sănătate! Aici facem referire la cele pe care le folosim în aer liber. Fie că este vorba despre biciclete, fie despre lopățele sau despre alte produse potrivite pentru nisip, acestea îi ajută pe copii să fie mai sănătoși. Rolele, trotinetele, tricicletele sunt alte produse ce trebuie să se afle pe lista de priorități ale părinților.

Jucăriile devin cele mai bune instrumente pentru copii fericiți, dornici de cunoaștere și învățare.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *