5 pași către o piele mai curată și mai sănătoasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Multe persoane suferă de acnee, iar această afecțiune nu își lasă amprenta doar asupra aspectului pielii, ci și asupra încrederii în sine. Vă prezentăm, în cele ce urmează, cinci pași către o piele mai curată și mai sănătoasă:

Renunțați la substanțele chimice.

Dacă ceea ce vă doriți este o piele mai curată și mai frumoasă, poate fi foarte tentant să încercați soluții care promit rezultate rapide, precum tratamentele chimice sau produsele de curățare dure. Tratamentele chimice agresive sau soluțiile de piele pe bază de substanțe chimice conțin adesea ingrediente care fac mai mult rău decât bine. Acestea conduc la uscarea excesivă a pielii și nu fac altceva decât să sporească problemele deja existente. Toate produsele pe care le utilizați ar trebui să fie cât mai blânde. Prin urmare, optați pentru produse de îngrijire a pielii care conțin ingrediente naturale, cum ar fi mierea de Manuka, extract de ceai verde sau de ceai alb. Puteți combate foarte bine microbii, bacteriile și petele pigmentare cu ingrediente naturale. De exemplu, mierea de Manuka este excelentă pentru piele și poate chiar să reducă cicatricile faciale.

Folosiți tratamente locale.

Tuturor ni s-a întâmplat să ne trezim cu o piele iritată, afectată de coșuri sau pete. Cea mai la îndemână modalitate de a estompa aceste probleme constă în aplicarea unei cantități semnificative de machiaj, în special fond de ten, corector și pudră. Aceasta este doar o soluție temporară și chiar poate fi costisitoare. Pentru a evita apariția coșurilor și blocarea porilor, ar trebui să facem trecerea la acele branduri care formulează produse naturale de îngrijire a pielii, de combatere a acneei și a petelor de vârstă. Oxidul de zinc este deosebit de util, deoarece combate bacteriile.

Consumați ceai de mentă.

Multe afecțiuni ale pielii, inclusiv acneea, sunt adesea cauzate la nivel hormonal. Hormonii stimulează glandele care produc sebum, iar porii blocați sunt o consecință a acestui exces. Din nou, o modalitate foarte la îndemână de a controla activitatea hormonală este cea de a ne administra medicamente. Totuși, multe medicamente au efecte secundare periculoase, iar unele nu funcționează pentru toate persoanele. Una dintre cele mai bune alternative la medicamente este cea de a consuma ceai de mentă. O cană cu ceai de mentă oferă aceleași proprietăți de echilibrare a hormonilor ca majoritatea medicamentelor de combatere a acneei, fără să provoace complicații suplimentare.

Încercați să reduceți contactul cu bacteriile.

Din păcate, nu există nicio modalitate de a evita ca pielea noastră să intre în contact cu germenii și bacteriile pe parcursul zilei, iar aceștia sunt o cauză principală a problemelor de piele și a acneei. Problema se poate agrava chiar și în timp ce dormim, mai ales dacă fețele de pernă nu sunt schimbate cu regularitate și dacă adormim cu machiaj pe față. De asemenea, pensulele de machiaj care nu sunt spălate frecvent contribuie la răspândirea bacteriilor. Asigurați-vă că schimbați așternuturile în mod regulat, că spălați pensulele de machiaj și, de asemenea, adoptați un regim riguros de curățare a pielii seara, înainte de culcare. Nu în ultimul rând, încercați să nu vă mai atingeți fața.

Deși poate suna contradictoriu, asigurați-vă că nu vă spălați prea des pe față. Dacă sunteți predispuse la acnee sau dacă pielea produce prea mult sebum, probabil ați dezvoltat un obicei din a vă curăța prea des tenul în speranța de a atenua problema. În ciuda sfatului de mai sus referitor la reducerea bacteriilor, spălatul prea des pe față poate fi dăunător. Ca mijloc de compensare, pielea va începe să producă și mai mult sebum. În mod ideal, ar trebui să vă spălați pe față doar de două ori pe zi, folosind un produs de curățare cu un nivel de pH neutru pentru a menține echilibrul adecvat de umiditate și de bacterii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *