5 trucuri de care să ţii cont atunci când vrei să îți organizezi timpul mai bine cu bebe

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea pe lume a bebelușului înseamnă un program cu totul diferit față de cel de dinainte de naștere. Totul pare să fie diferit. De la programul de somn al bebelușului și până la programul de plimbare în parcul din apropiere – toate aceste lucruri îți vor schimba destul de mult stilul de viață de dinainte. Cu toate acestea, totul ți se pare incredibil de frumos. Bebelușul este tot pentru tine, așa că nu îți rămâne decât să te organizezi mai bine chiar imediat după naștere pentru a profita la maxim de timpul petrecut alături de el.

Iată mai jos 5 trucuri de care să ții cont atunci când vrei să îți organizezi timpul mai bine cu bebe:

  1. Cere ajutorul celor apropiați – după naștere trebuie să fii conștientă că atât bebelușul, cât și tu aveți nevoie de ajutor. Pe de o parte, bebelușul va trebui să se obișnuiască cu programul de somn, iar pe de altă parte, tu ai nevoie de cât mai multă odihnă și relaxare pentru a te reface după naștere. Dacă ai posibilitatea să ceri ajutorul celor apropiați pentru curățenie, pentru a te ajuta la mâncare sau chiar pentru a merge la cumpărături nu ar fi rău. De exemplu, ai putea să îi ceri partenerului să cumpere aceste scutece pampers de la magazinul din apropiere, rămânând tu cu bebelușul. Dacă vrei să te plimbi puțin, să ieși la aer curat, ai putea alege să mergi să cumperi câteva alimente sau un șampon de bebeluș de aici, la magazinul din apropierea casei tale.
  2. Dormi când doarme și bebelușul – după naștere va trebui să încerci să te recuperezi și tu, în egală măsură ca și bebelușul tău. De aceea, ar fi bine să dormi odată cu bebelușul, reușind astfel să te adaptezi programului de somn al acestuia și în același timp să capeți energia de care ai nevoie pentru a te reface după naștere.
  3. Încearcă să îi faci bebelușului tău un program. Desigur, acest lucru nu se va putea face din prima zi, însă încet, încet, vei reuși să creezi un program de somn sau unul de masă. Bebelușului i se va face foame la 2-3 ore și atunci când va crește mai mare va dormi mai mult timp în timpul nopții. De asemenea, obișnuiește-l și cu băița de seară, dar și cu programul de plimbare. Totul va intra într-o rutină, acest mod de organizare ajutându-te să îl crești mai ușor.
  4. Alăptează bebelușul! Acesta este un alt truc cât se poate de eficient, dar mai ales sănătos pentru bebelușul tău. Ar fi bine să alegi să îți alăptezi bebelușul, oferindu-i astfel cel mai bun aliment pentru el. De asemenea, vei scăpa de trezirea din timpul nopții pentru a prepara biberonul cu lapte. În alăptare, după ce te vei obișnui cu anumite poziții de alăptate, vei vedea că totul este mult mai ușor.
  5. Vorbește-i cât mai mult timp! Un bebeluș are nevoie de glasul mamei pentru a se simți în siguranță. Deși nu poate să vorbească și ai senzația că nu înțelege nimic din ceea ce îi spui, în realitate bebelușul nostru se simte foarte bine atunci când îi vorbești, ba mai mult de atât cu timpul îți vei da seama că a înțeles tot ceea ce i-ai spus.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *