8 lucruri esențiale de care aveți nevoie pentru îngrijirea nou-născutului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când așteptați cu nerăbdare venirea pe lume a bebelușului și, în special, dacă sunteți mămică pentru prima dată, este dificil să știți cu exactitate ce anume veți avea nevoie pentru nou-născut și ce produse vă vor împlini propriile nevoi.

Pentru a veni în ajutorul mămicilor care sunt gata-gata să nască, vă oferim în rândurile de mai jos o listă cu lucruri esențiale de care veți avea nevoie pentru îngrijirea bebelușului.

  1. Alăptare. Veți avea nevoie de pompe pentru sân, așa cum veți găsi aici. O pompă manuală este o opțiune portabilă și discretă pentru utilizarea de zi cu zi, în timp ce o pompă electrică este mai eficientă și mai rapidă. De asemenea, veți avea nevoie de sutiene detașabile pentru ușurarea alăptării și de absorbante pentru sâni.
  2. Dezinfectare și igienizare. Un sterilizator, precum sunt cele de aici, este esențial în primele luni de viață ale bebelușului. Sterilizarea sticlelor, a pompelor și a altor accesorii folosite pentru hrănirea sugarului este importantă, deoarece bacteriile dăunătoare adoră mediile calde, așa că este vital să folosiți un sterilizator.
  3. Pentru plimbări și călătorii. Un cărucior cu acoperire de ploaie și cu parasolar este poate primul lucru la care se gândesc mămicile. Un scaun auto va ușura mersul cu mașina și, în prezent, există opțiuni diferite de scaune auto, toate concepute pentru vârsta și înălțimea specifică a copilul. În general, scaunele auto 0 și 0+ sunt destinate nou-născuților cu vârste cuprinse între 0-12 luni, respectiv 0-15 luni. La rândul său, un marsupiu va fi cea mai bună opțiune pentru a vă transporta copilul, oferindu-vă totodată libertatea de a vă mișca și de a îndeplini tot felul de sarcini.
  4. Pentru dormit. Specialiștii afirmă că bebelușul ar trebui să doarmă în camera părinților în primele 6 luni, așa că cei mai mulți părinți optează pentru un coș, un pătuț sau un pat portabil ca primul pat al bebelușului. Cele mai multe pătuțuri vin fără saltea, așa că va trebui să achiziționați separat o saltea. O saltea de bună calitate este esențială, deoarece cu cât bebelușul beneficiază de mai mult confort, cu atât doarme mai mult și mai bine, ceea ce înseamnă mai puține plânsete. O masă pentru schimbarea scutecelor este, iarăși, de mare ajutor, mai ales că poate dispune de sertare unde puteți depozita toate lucrurile necesare pentru shimbarea scutecului.
  5. Pentru baie. Bebelușii pot fi incredibili de alunecoși, așa că în primele luni, puteți să îi faceți baie într-o cădiță, în care veți așeza un prosop pentru prevenirea alunecării. Mulți părinți își spală nou-născuții în chiuvetă, dar totul depinde de câtă încredere și răbdare aveți. Folosind o cădiță, puteți manevra bebelușul mai ușor și fără frică.
  6. Pentru siguranță. Un monitor vă va permite să vă deplasați în casă sau chiar în afara casei în timp ce copilul doarme. La rândul lor, termometrele reprezintă o modalitate excelentă de a citi rapid și precis temperatura bebelușului. Dacă bebelușul nu a împlinit încă 3 luni și are o ușoară febră, poate fi un semn al unei boli sau infecții. Foarte practic este și un termometru de cameră amplasat în camera unde doarme bebelușul, pentru a verifica rapid dacă temperatura este potrivită.
  7. Haine de bebeluși. Pielea nou-născutului este foarte delicată și sensibilă, de aceea bumbacul este cel mai recomandat material. Asigurați-vă că toate hainele pe care le cumpărați sunt din 100% bumbac. Veți avea nevoie de 6-8 haine de dormit, 6-8 body-uri, 2 perechi de șosete, 2 perechi de mănuși, iar dacă veți da naștere toamna sau iarna, vor fi necesare câteva pulovere, o căciuliță și o haină de iarnă.
  8. Deoarece va fi necesar să schimbați scutecul bebelușului de aproximativ 10-12 ori pe zi, este important să găsiți o marcă potrivită, în care să vă încredeți. Primele scutece trebuie să fie special concepute pentru pielea delicată a nou-născutului. Unele scutece au indicatori de umezeală, care își schimbă culoarea pentru a vă informa când trebuie să îl schimbați.

În cele din urmă, mămica va avea nevoie de o geantă în care poate transporta toate elementele esențiale. De preferat, geanta trebuie să fie prevăzută cu cât mai multe compartimente pentru o organizare ușoară. De asemenea, în ultimele etape ale sarcinii, când cu greu își poate găsi o poziție confortabilă, o pernă specială poate ajuta mămica să doarmă mai bine. Anumite vitamine și suplimente sunt cu adevărat importante în timpul sarcinii și alăptării pentru a vă proteja propria sănătate și pe cea a bebelușului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *