Abrazia dentară. Ce putem face pentru dinții noștri?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Creșterea abraziunii dinților este un proces de pierdere crescută a țesuturilor, mai întâi, smalțul devine mai subțire și apoi interiorul dinților. De obicei, procesul de eroziune este permanent, dinții se uzează treptat pe tot parcursul vieții umane, smalțul dinților devine mai subțire, iar la bătrânețe ajunge la straturile interioare. Abraziunea prematură este un proces similar care are loc într-un mod accelerat, un adevărat dezastru pentru dentiția d-voastră, de aceea vă vom spune cum să faceți față acestui proces. Abraziunea dinților pentru mulți pacienți nu este deloc o problemă, până când aceasta nu începe să fie însoțită de senzații dureroase. Mulți oameni nu înțeleg că procesul de distrugere a smalțului și dentiției este ireversibil și, cu cât este descoperit mai devreme, cu atât este mai mare șansa de a încetini cel puțin evoluția sa inevitabilă.

Abrazia dentară

De fapt, aceasta este o problemă foarte gravă cu care se pot confrunta atât adulții, cât și copiii. Smalțul devine atât de slab încât dinții se distrug și chiar cad. Răspunsul la întrebarea „Ce să faci?” într-o astfel de situație, nu poate exista decât una: mergeți urgent la dentist. Poate că dinții se distrug din motive individuale sau pe fondul bolilor generale ale corpului. Este posibil ulterior să aveți nevoie de ajutorul unor specialiști precum un imunolog, un endocrinolog sau un reumatolog. Este necesar să înțelegeți ce a cauzat procesul de apariție a cariei dentare și cum acesta poate fi oprit.

Factorii care pot influența creșterea abraziunii dentare

Smalțul începe să se distrugă ca urmare a unei varietăți de factori. Cu toate acestea, în aproape toate cazurile, pe dinți apar microfisuri și așchii, ceea ce poate duce la distrugerea acestora. Printre factorii esențiali care influențează abrazia dentară se enumeră alimentația incorectă și prezența unor boli cronice. Pentru ca toate sistemele corpului să funcționeze corect, o persoană trebuie să primească o cantitate suficientă de vitamine și minerale. Pentru a întări smalțul, este mai bine să alegeți alimente cu un conținut ridicat de fluor și calciu: brânză de vaci, nuci, pește, fructe, legume și sucuri. De asemenea, experții asociază slăbirea smalțului cu gastrită, hipertensiune, funcționarea defectuoasă a glandei tiroide și diabet zaharat. Datorită tulburărilor metabolice, organismul absoarbe slab vitaminele și microelementele, ceea ce poate duce la demineralizarea smalțului și distrugerea acestuia. Persoanelor care lucrează în industrii periculoase li se recomandă să schimbe locul de muncă dacă acest lucru afectează negativ starea dinților și a corpului în ansamblu.

Abrazia dentară și malocluzia

Lipsa dinților sau dentiția inegală contribuie la abrazia rapidă a smalțului. Ca urmare, acesta devine mai subțire, apar fisuri, pentru a distribui uniform sarcina de mestecat, dinții trebuie aliniați și restabiliți în timp util. Aliniatorii Invisalign fac față perfect spațiilor interdentare crescute, înghesuirilor ușoare și malocluziei simple. Aliniatorii Invisalign pot fi, de asemenea, utili în situațiile în care dinții individuali trebuiesc aliniați corect, pentru a vindeca sau a întări rezultatele purtării unui aparat dentar.

Cum luptăm cu abrazia dentară?

În majoritatea cazurilor, dinții sunt distruși din cauza cariilor dentare și a complicațiilor sale. Particulele alimentare, placa și piatra sunt surse de bacterii care contribuie la formarea acesteia. De aceea, igiena trebuie să fie temeinică, folosind paste și periuțe de dinți, pe care medicul d-voastră vi le va recomanda. Dinții noștri suferă dacă nu sunt protejați. Vă sfătuim să renunțați la obiceiurile de a roade semințe, nuci sau biscuiți și încercați să fumați mai puțin pentru a evita depunerile de nicotină pe suprafața smalțului. Pentru a-ți păstra dinții, trebuie să-i speli bine dimineața și seara, să utilizezi ață dentară și un irigator. De asemenea, de 2 ori pe an trebuie să-i faci o vizită medicului dentist pentru a fi supus examinării și igienei profesionale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *