Ai un animal de companie? 4 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când ești însărcinată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un animal de companie este întotdeauna prietenul de nădejde al celor din locuință, o ființă fără de care nu poți rezista foarte mult timp, care te ascultă atât în zilele senine, cât și în cele în care ești suparată.

Dacă te numeri printre cei care au un animal de companie și ești însărcinată, atunci ar trebui să ai în vedere 4 lucruri astfel încât tu, bebelușul și prietenul necuvântător să nu fiți în niciun pericol:

  1. Asigură-te că este sănătos! Acest aspect este foarte important. În timpul sarcinii ești mult mai expusă la viruși și infecții și de aceea trebuie să fii sigură că animalul nu este bolnav. Ai putea ajunge cu el în cabinetul medicului veterinar, ai putea să îi efectuezi toate analizele recomandate de medic, inclusiv această radiologie veterinară, și toate te vor asigura că este sănătos. În cazul în care se depistează vreo problemă de sănătate, ai putea încerca să îi faci tratamentul recomandat de către medic. În plus, toate aceste investigații sunt foarte bune și pentru verificarea stării sale de sănătate. În plus, nu uita de vaccinurile animalului, o modalitate bună pentru prevenirea îmbolnăvirilor grave.
  2. Află totul despre cât sunt de periculoase căpușele la câini și cum te-ar putea afecta! Mai ales în timpul verii, căpușele sunt foarte periculoase, putând produce babesioză, o boală gravă și rară, uneori fără scăpare pentru bietele animale. De asemenea, trebuie să știi că cu cât este mai expus la căpușe cu atât te poți afla și tu într-un mare pericol. De aceea, este bine să ceri sfatul medicului și să stropești iarba de lângă casă, dacă locuiești la curte și câinele tău stă afară sau să eviți zonele cu multă verdeață, atunci când ieși la plimbare împreună cu el.
  3. Spală animalul mai des! Chiar dacă nu poți să faci tu acest lucru din cauza burticii mari, ai putea cere ajutorul celor ai casei pentru a te ajuta cu spălatul câinelui sau pisicii. Un animal curat este benefic pentru tine și nu este niciun pericol ca infecții sau bacterii să se răspândească. De aceea, ar fi bine să îi faci program de baie, pe care să îl respecți și astfel să poți fi liniștită că nimic rău nu ți se poate întâmpla.
  4. Nu sta foarte mult în apropierea pisicuței tale! Aceasta ar putea să transmită toxoplasmoză, o infecție foarte periculoasă în sarcină și care ar putea avea urmări grave asupra creșterii și dezvoltării bebelușului din pântecul tău. De obicei, medicii recomandă gravidelor să evite contactul cu pisicile atât în perioada de preconcepție, cât și în cursul primului trimestru de sarcină. De asemenea, mai ales atunci când ai o pisicuță vei fi sfătuită să faci analizele de depistare a infecției cu toxoplasmoză. Cu toate acestea, nu trebuie să renunți definitiv la ea, ci să te apropii mai rar de aceasta, cel puțin până la nașterea copilului tău. În plus, o altă sursă de infecție sunt fecalele pisicii, așa că ar fi bine să ceri sprijinul celor apropiați să te ajute cu igiena atunci când vine vorba de strânsul murdăriei după animalul de companie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *