Calea naturală către o piele sănătoasă și frumoasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Există astăzi o multitudine de produse pentru îngrijirea pielii, precum și sute de sfaturi pentru sănătate, încât foarte multe persoane se simt copleșite și întâmpină obstacole când vine vorba de alegerea celor mai potrivite produse pentru o piele cât mai curată și sănătoasă. De la creme, loțiuni, exfoliante, uleiuri botanice și până la creme antirid, serumuri, vitamina A, C și E, gama de produse pentru îngrijirea pielii este una tot mai amplă.

Totuși, pe măsură ce înaintăm în vârstă, începem să ne simțim mai frumoase dacă avem grijă de noi. De-a lungul timpului, nenumărați factori ne afectează pielea și, dacă e să fim sinceri, tenul nostru este o oglindă fidelă a stării noastre de sănătate. Pielea este cel mai mare organ al nostru și este extrem de susceptibilă la toxinele de mediu, inclusiv poluare și substanțe chimice. Stilul nostru de viață este mai important decât genetica în influențarea ratei de îmbătrânire.

Ceea ce aplicăm pe pielea noastră este, de asemenea, deosebit de important. Majoritatea produselor pe care le folosim conțin ingrediente toxice. Pe de o parte, aceste ingrediente toxice afectează aspectul pielii noastre, iar pe de altă parte, dacă organismul nostru nu poate elimina în totalitate aceste toxine, ele rămân în celulele grase. Orice aplicăm pe pielea noastră este imediat absorbit în fluxul sanguin. Acesta este principalul motiv pentru care este esențial să ne tratăm pielea cu produse care nu conțin substanțe chimice și care sunt potrivite pentru necesitățile personale.

Cum putem avea grijă de pielea noastră în mod natural?

Sute de substanțe chimice toxice sunt adăugate produselor de îngrijire a pielii și de machiaj. Printre cele mai comune ingrediente toxice se numără parabenii, ftalații, plumbul, petrolatum, parfumul de sinteză, uleiurile minerale, coloranții artificiali și conservanții. Cu siguranță, nu avem nevoie de aceste substanțe nocive în fluxul nostru sanguin pentru a arăta frumos. Iată doar câteva modalități naturale care ne sunt de mare ajutor pentru a arăta și pentru a ne simți frumoase:

Săpun de cărbune

Cărbunele activat este fabricat din coji de nucă de cocos și este minunat pentru orice tip de piele, deoarece absoarbe toxinele din corp și toată murdăria din piele. De asemenea, este un foarte bun exfoliant și totodată hidratant. Săpunul de cărbune poate fi folosit de cel puțin trei ori pe săptămână.

Beți mai multă apă

Apa vindecă în mod natural pielea și este necesară pentru ca organismul să elibereze toxinele din fluxul sanguin. Când ficatul și rinichii sunt hidratați, toxinele ies mai repede din organism, acesta fiind și cel mai important motiv pentru care este indicat să evităm deshidratarea.

Suplimentați regimul alimentar cu vitamine

Din nenumărate motive, vitaminele sunt esențiale, iar dacă suferiți de anumite deficiențe, acest lucru se va vedea la nivelul pielii. Mai ales dacă nu respectați un regim alimentar echilibrat, este posibil să nu puteți oferi organismului toate substanțele nutritive de care are nevoie. Veți găsi într-un megastore farmaceutic online o gamă variată de vitamine și minerale, însă pentru sănătatea pielii puteți opta pentru o multivitamină zilnică de înaltă calitate.

Exerciții fizice regulate

Un program zilnic de exerciții fizice joacă un rol vital în vindecarea și detoxifierea pielii noastre. O activitate fizică moderată spre intensă ne va face să transpirăm, ceea ce înseamnă că vom scăpa de toxine, vom arde țesutul gras unde se ascund toxinele și ne vom pune în mișcare sistemul digestiv, care elimină mai repede deșeurile toxice din corp.

Într-un final, o baie caldă cu sare Epsom este o modalitate relaxantă pentru a avea grijă de pielea și de sănătatea noastră. Sarea Epsom conține magneziu care accelerează circulația și hrănește celulele organismului, în timp ce elimină deșeurile toxice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *