Cât de des ar trebui să mergi la medicul ginecolog când ești însărcinată?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sarcina este o perioadă extrem de importantă pentru orice femeie și este firesc ca ea să își dorească tot ce este mai bun pentru bebeluș. Pentru a se asigura că dezvoltarea acestuia este optimă, întotdeauna sunt recomandate vizitele la doctor.

În primul rând, viitoarea mămică trebuie să aleaga un cabinet de ginecologie din București profesional, cu un personal dedicat și pregătit să răspundă tuturor întrebărilor. Femeile însărcinate se simt mult mai confortabil să pună întrebări sau să povestească detaliat anumite întâmplări dacă au un medic în care au încredere și cu care rezonează. De asemenea, ele vor merge cu mai multă ușurință și poate chiar cu plăcere la cabinetul ginecologic ori de câte ori va fi nevoie.

Vizitele recomandate la medicul ginecolog

În fiecare trimestru de sarcină există câteva momente cheie când se fac programările clasice. Între săptămâna 4 și săptămâna 28 de sarcină, mămicile trebuie să aibă o consultație prenatală pe lună. Când se trece la etapa următoare, între săptămânile 28 și 36, vizitele prenatale se înmulțesc, mămica fiind nevoită să vină o dată la două săptămâni. În ultima etapă, între săptămânile 36 și 40, vizitele la ginecolog trebuie să fie săptămânale. Întotdeauna trebuie să țineți cont de programul obligatoriu pe care vi-l face doctorul, chiar dacă uneori viața poate deveni complicată și timpul poate părea limitat. Vizitele la medic sunt foarte importante atât pentru sănătatea dumneavoastră, cât și pentru sănătatea bebelușului.           

Factorii de risc care ar putea necesita mai multe vizite

Deși vizitele recomandate anterior au tendința de a fi valabile pentru toată lumea, dacă mergeți la un cabinet de ginecologie profesional, veți avea parte de un program specializat și personalizat în funcție de posibilele probleme pe care le puteți avea. Un medic ginecolog bun va organiza un program de vizite individualizat și personalizat, pe baza problemelor de sănătate ale pacientului, dar și pe baza dorințelor personale ale acestuia ( unele mame sunt mai temătoare și doresc mai multe vizite decât altele). În continuare veți vedea câțiva factori de risc ce ar putea necesita mai multe vizite la medic.

  • Vârsta peste 35 de ani –din fericire, datorită evoluției tehnologiei și a creșterii nivelului de îngrijire personală, femeile cu vârste apropiate de 40 de ani au dat naștere unor bebeluși foarte sănătoși. Totuși, după depășirea vârstei de 35 de ani, există mai multe șanse ca bebelușul să se nască cu anumite probleme, de aceea se recomandă vizite mai dese pentru urmărirea evoluției acestuia, dar și pentru a se asigura starea de sănătate a mamei.
  • Problemele de sănătate preexistente – în cazul în care aveți o istorie cu probleme de tipul diabetului sau presiunii arteriale mărite, cel mai probabil doctorul va recomanda vizite mai dese pentru a vă ține sub control starea de sănătate. Dacă mămica are anumite condiții de sănătate deosebite, este posibil ca ea să fie restricționată de la anumite activități sau alimente și doar doctorul le poate identifica. Pe lista acestor condiții de sănătate se numără și astm, lupus, anemia sau obezitatea.
  • Problemele de sănătate developate în timpul sarcinii – în timpul vizitelor prenatale este posibil ca doctorul să observe unele nereguli în ceea ce privește fătul. Dacă acest lucru se întâmplă, mama va fi nevoită să parcurgă mai multe drumuri la cabinetul medicului pentru a monitoriza situația și modul în care aceasta evoluează, pentru a se evita alte probleme mult mai grave.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *