Cele mai recente date arată că majoritatea părinților cheltuiesc zeci de milioane pe hainele bebelușului în primul său an de viață, haine pe care copilul le va purta o scurtă perioadă de timp. Cheltuielile încep să scadă puțin pe măsură ce bebelușii cresc, dar în continuare părinții vor cheltui sume substanțiale de bani în fiecare sezon doar pentru a achiziționa hainele de care copilul are nevoie. Pentru foarte mulți părinți, generozitatea prietenilor și a familiei care oferă hăinuțe în dar, contează foarte mult atât pentru ei, cât și pentru copii. Prin urmare, se înțelege de la sine că mulți părinți caută modalități de a prelungi viața articolelor vestimentare care alcătuiesc garderoba copiilor.
Iată, așadar, câteva sfaturi prin care puteți prelungi viața hainelor copiilor și prin care puteți economisi sume importante de bani:
Investiți în haine de calitate
Poate că cea mai eficientă strategie prin care puteți spori longevitatea și rezistența hainelor copilului constă în a achiziționa haine de înaltă calitate, fabricate din materiale confortabile, cu o croială de excepție. Calitatea materialelor și a cusăturilor determină longevitatea piesei vestimentare. Pentru ocazii de sărbătoare, magazinul online keyla.ro este recomandarea principală. Puteți achiziționa de aici piese vestimentare superbe, realizate din materiale superioare, create de designeri a căror misiune este să pună un zâmbet mare pe chipul copiilor. Un copil îmbrăcat cu hăinuțe de pe keyla.ro este un copil curajos, îndrăzneț, care de abia așteaptă să își exprime personalitatea și să fie în centrul atenției.
Bazați-vă pe substanțele de tratare a petelor
În prezent, există mai multe soluții de pre-tratare a petelor de pe hainele copiilor, inclusiv detergenți ecologici și organici, pe care îi puteți folosi inclusiv pe hainele sugarilor. Puteți pulveriza puțin detergent pe hainele pătate, după care să le puneți în coșul de rufe, chiar dacă nu aveți intenția de a spăla prea curând rufele. Un detergent de eliminare a petelor poate îndepărta chiar și cele mai persistente pete, contribuind astfel la longevitatea hainelor copiilor. Dacă doriți să încercați o soluție de casă pentru îndepărtarea petelor, luați în considerare înmuierea hainelor pătate într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apă sau tratarea petelor cu detergent de vase. Pantalonii și bluzele în culori deschise nu sunt cele mai indicate atunci când micuțul învață să se târască, începe să meargă de-a bușilea sau învață să mănânce independent. Pentru copiii aflați în aceste perioade de dezvoltare, hainele în nuanțe mai închise sunt mai recomandate, deoarece vă scutesc de efortul de a la ține ore întregi la înmuiat și de a le freca cu totul felul de soluții. Copiii distrug hainele – asta este misiunea lor în primii ani de viață – așa că nu trebuie să vă enervați pe ei. În schimb, puteți folosi detergenți eficienți de tratare a petelor și puteți sta la distanță de hainele pretențioase.
Puneți-vă în aplicare abilitățile de cusut
Dacă dețineți abilități de bază de cusut, cu o ață și un ac, puteți înlocui cu ușurință nasturii pierduți sau rupți, pantalonii rupți, tivurile descusute sau puteți repara orice cusătură destrămată fără a fi nevoie să folosiți o mașină de cusut. Dacă achiziționați hăinuțe care vin cu nasturi suplimentari, este o idee bună să depozitați acei nasturi în trusa de cusut, astfel încât să îi aveți la dispoziție când veți avea nevoie de ei. Iar pentru acele hăinuțe la care nu mai aveți nasturii originali, puteți oricând să achiziționați nasturi distractivi dintr-o mercerie locală. Pentru fermoarele blocate, puteți folosi un vârf de creion din grafit, dar și un pic de balsam de buze sau de vaselină care vor face ca fermoarul să se miște din nou.
O recomandă experiența în funcția de Redactor-Șef al revistelor Planul Casei Mele și Casa Mea.