Cum alegem cel mai bun tip de caviar?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Una dintre cele mai apreciate delicatese din lume, caviarul de calitate superioară cucerește prin gustul său bogat, textura untoasă și caracterul senzorial. Fără îndoială, cel mai bun tip de caviar din întreaga lume este caviarul Beluga. Caviarul care provine de la sturionul Beluga, care înoată în apele lipsite de poluare ale Mării Caspice, este recunoscut pe scară largă ca fiind cel mai bun și cel mai aromat tip de caviar. Cunoscătorii savurează perlele mari, de un gri deschis, ale caviarului Beluga, care lasă în gură un gust subtil și o textură încântătoare.

Din păcate, pescuitul excesiv a pus în pericol sturionul Beluga, motiv pentru care caviarul Beluga nu mai este atât de accesibil precum în trecut. Totuși, dacă sunteți în căutare de soiuri excelente de caviar, există în prezent mai multe opțiuni pe care le puteți lua în considerare. Indiferent că doriți să achiziționați caviar online sau dintr-un magazin fizic, este bine să știți că există anumiți factori care disting caviarul de bună calitate de caviarul ieftin. În primul rând, adresați-vă unui magazin de încredere, care vă poate pune la dispoziție toate informațiile necesare pentru a face o achiziție cumpătată.

În general, caviarul de calitate superioară este ușor sărat, prelucrat după tehnica autentică care poartă denumirea de „Malossol”. Caviarul nu ar trebui să aibă niciodată un miros puternic, de pește. În schimb, caviarul de calitate are un parfum oceanic subtil, prezintă perle distincte, cu aspect lucios și ferm. Perlele ar trebui să se dizolve în gură, eliberând o aromă untoasă, cu note ușoare de nuci. Un alt aspect important este acela că un caviar de bună calitate nu va conține sub nicio formă coloranți – nici naturali, nici artificiali.

Întrucât caviarul Beluga este cu adevărat o raritate, cunoscătorii își orientează acum atenția spre alte tipuri superbe de caviar, iar printre principalii concurenți se numără caviarul rusesc Ossetra, caviarul Kaluga și caviarul Hackleback, acesta din urmă fiind și surprinzător de accesibil.

Caviarul rusesc Ossetra. Al doilea cel mai apreciat tip de caviar în lume, caviarul rusesc Ossetra este cel mai bun și calitativ caviar pe care îl puteți achiziționa în prezent. Acest tip de caviar este recoltat din sturionul Acipenser Gueldenstaedtii, originar din Marea Caspică. Prezintă perle ferme, de dimensiuni medii, care variază de la gri deschis, perlat, până la culoarea maro închis. Aroma sa bogată a cucerit consumatorii de caviar de pe tot globul. Există mai multe soiuri diferite de caviar rusesc Ossetra, printre care Golden Imperial pentru cele mai exigente gusturi, întrucât prezintă perle mari, elegante, aurii, cu un gust bogat și o textură cremoasă. Este și cel mai scump tip de caviar rusesc Ossetra. Alte tipuri includ Crown Russian Ossetra Caviar și Classic Russian Ossetra Caviar, acesta din urmă fiind și cel mai accesibil tip de caviar rusesc.

Caviar Kaluga. La rândul său, caviarul Kaluga are un gust bogat, o textură cremoasă, fiind uimitor de asemănător cu caviarul Beluga. Cunoscătorii numesc caviarul Kaluga „River Beluga”, și asta pentru că Kaluga este un hibrid, recoltat din speciile de sturion Huso Dauricus și Acipenser Schrenckii, cultivat în mod responsabil în stare proaspătă în regiunea Hubei din China.

În cele din urmă, dacă sunteți interesat de o alternativă mai accesibilă la caviarul Beluga, caviarul american Hackleback este cel mai accesibil. Acest tip de caviar este recoltat din sturionul american Shovelnose din Mississippi. Prezintă perle de dimensiuni mici, dar sunt ferme și lucioase și eliberează o dulceață subtilă și o aromă de nuci care amintește de caviarul Sevruga de cea mai înaltă calitate.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *