Cum protejezi copilul de căldura verii: 5 sfaturi utile

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vremea bună este o invitație pentru activități în aer liber, care stimulează sănătatea fizică și mentală a unui copil în multe feluri. Cu toate acestea, temperaturile prea ridicate din timpul verii, pot reprezenta un risc semnificativ pentru sănătate, în special dacă este vorba despre copii mici. Aceștia sunt foarte sensibili, iar canicula poate provoca multe afecțiuni, printre care: deshidratare, epuizare, crampe la stomac, insolație și chiar leșin. De asemenea, căldura îi poate face extrem de iritabili pe copii, dar și pe adulții care îi supraveghează, iar asta poate duce la tot felul de situații neplăcute.

Pentru a proteja copilul de căldura, va trebui să îl supraveghezi în permanență, în timp ce respecți următoarele sfaturi. În plus, la cele mai mici semne că cel mic nu se simte bine, contactează medicul pediatru pentru recomandări de specialitate. Asigură-te că ai tot timpul în casă săruri pentru rehidratare și medicamentele potrivite pentru situații de urgență.

 

  1. Evită deshidratarea

Deshidratarea duce la pierderea nutrienților din organism, iar în cazul copiilor este un proces foarte rapid. Fructele și legumele sunt o parte esențială a unei diete sănătoase pentru cel mic, care ajută la menținerea corpului hidratat și păstrează vitaminele A și D la niveluri adecvate. Acestea sunt extrem de imporante deoarece cresc imunitatea și protejează copilul de insolație. În plus, dă-i copilului să bea multă apă sau ceai răcit, pentru a păstra organismul la o temperatură optimă.

2. Petreceți timp în zone răcoroase

Aerul condiționat este cea mai bună metodă pentru a evita căldurile majore, așa că va trebui să te asiguri că petreci cât mai mult timp în spații cu o temperatură agreabilă. Evită să ieșiți în aer liber în orele când soarele arde sus pe cer și păstrează aceste activități pentru dis de dimineață ori seara târziu. Este cel mai potrivit program pentru a vă bucura de zilele de vară, dar fără să fiți afectați de temperaturile ridicate.

3. Montează o piscină pentru copii

Bălăceala este cea mai iubită activitate de către cei mici. Ideal este să ai la dispoziție o curte, dar în cazuri extreme poți pune o piscină mică chiar și pe balcon. Alege o piscină pentru copii disponibilă pe jucarii-online, monteaz-o undeva la umbră și bucură-te de câteva ore extrem de plăcute. Chiar dacă va trebui să supraveghezi copilul în permanență, totuși te vei putea relaxa pe un șezlong în apropiere. Cel mic nu se va plictisi niciodată să se joace cu apă, iar tu vei aprecia la maxim această activitate.

4. Folosește protecție solară

Pentru copii mici, cu piele sensibilă, alege o cremă cu protecție solară SPF 30 sau chiar mai mare. Aplică un strat nou la fiecare două ore sau de fiecare dată când cel mic iese din apă. Ideal este să poată sta la umbră, să poarte haine ușoare, care îi acoperă brațele și picioarele, iar pe cap să aibă o pălărie cu boruri largi, precum și ochelari de soare. Poți alege dintre cremele convenționale, care utilizează componente chimice pentru a respinge razele UV sau cremele minerale, care reflectă aceste raze, astfel încât să nu atingă pielea. Dacă sunteți într-o călătorie cu mașina, montează apărători parasolare pe geamurile laterale, deoarece soarele este și mai puternic atunci când trece prin sticlă.

5. Alege hainele potrivite

Pielea copiilor este foarte sensibilă și are nevoie să respire. În special vara sunt recomandate țesăturile ușoare, în culori deschise, care reflectă lumina soarelui și  protejează corpul. Alege materiale naturale, cum sunt inul sau bumbacul, de preferat organice, care nu au fost colorate cu vopsele ce pot fi iritante sau toxice. Poți opta pentru haine fabricate din materiale tratate UV, care să filtreze radiațiile nocive și care protejează cel mai bine pielea delicată a celor mici. 

 

Sursa foto: activity, beauty, blue, bright, cheerful, child, childhood, cute | Piqsels

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *