Cum să găseşti un consilier financiar compatibil cu cerinţele tale?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Consultantul financiar este ca un director al situaţiei financiare personale. În funcţie de cerinţele şi necesităţile proprii, puteţi avea nevoie de o persoană care să vă ajute într-o situaţie-cheie sau puteţi avea nevoie de o persoană cu care să colaboraţi vreme îndelungată.

Poate că nu este întotdeauna simplu şi rapid să găsiţi o persoană în baza căreia să lăsaţi o problemă financiară complexă, însă efortul de a găsi această persoană va fi răsplătit cu o consultanţă de cea mai bună calitate, fără ascunzişuri.

Iată în rândurile de mai jos ce paşi trebuie să urmaţi pentru a găsi cel mai potrivit consultant financiar pentru nevoile personale:

  1. Gândiţi-vă care sunt acele informaţii financiare de care aveţi nevoie. Unii consultanţi financiari oferă servicii de planificare financiară, dar nu şi servicii de gestionare a investiţiilor. Alţi consultanţi gestionează investiţiile, dar oferă pachete minime de planificare financiare. Unii consultaţi au experienţă în planificarea veniturilor pentru pensionare, în timp ce alţii se concentrează asupra tranzacţiilor de puncte ANPR. Prin urmare, pentru a găsi cel mai bun consultant financiar pentru situaţia individuală, trebuie să ştiţi ce tip de sfaturi financiare aveţi nevoie şi ce servicii oferă un potenţial consultant. În general, planificarea financiară se concentrează asupra tuturor aspectelor financiare, cum ar fi cât de mult reuşiţi să economisiţi, dacă deţineţi puncte ANPR, dacă aveţi un cont de pensie privată şi ce tip de asigurare aveţi. La rândul lor, serviciile de consultanţă în domeniul investiţiilor sunt axate pe funcţiile de gestionare a investiţiilor. În cele din urmă, planificarea veniturilor pentru pensionare este axată pe modul în care vă coordonaţi veniturile, cum ar fi asigurarea socială, impozitele, investiţiile, simularea unei pensii, data de pensionare şi altele, astfel încât toţi aceşti factori să se alinieze în totalitate obiectivului de a avea un venit adecvat pentru tot restul vieţii.
  2. Optaţi pentru consultaţi financiari cu acreditări de renume. În general, acreditările nu sunt identice între ele. Sunt multe organizaţii care obţin tot felul de acreditări doar plătind o taxă. Cele mai de încredere companii de consultanţă sunt cele care deţin certificate obţinute în urma promovării unui examen prin care îşi demonstrează astfel competenţa. De asemenea, este de mare ajutor dacă acea companie lasă la dispoziţia potenţialilor clienţi date referitoare la activitatea lor. De exemplu, dacă o companie este specializată în puncte ANPR, poate fi deosebit de util să aflaţi câte puncte a tranzacţionat.
  3. Aflaţi cum sunt compensaţi consultanţii financiari. Există numeroase moduri în care consultaţii financiari sunt plătiţi pentru serviciile lor, însă cei mai obiectivi şi imparţiali consultanţi financiari sunt cei care practică anumite taxe. Pentru a angaja cel mai bun consultant financiar, trebuie să cunoaşteţi modalităţile de compensare a unui potenţial consultant, cum ar fi taxarea pe bază de active, taxă pe oră, perceperea unor comisioane sau calcularea unor procente. De asemenea, este indicat să aflaţi cu ce instituţii mai colaborează o companie de consultanţă financiară. Ideal ar fi ca tranzacţiile să aibă loc exclusiv la un notar pentru mai multă siguranţă şi corectitudine.

În general, nu există o modalitate greşită sau corectă în care un consultant financiar este compensat. De exemplu, dacă veţi cumpăra puncte ANRP pe care intenţionaţi să le deţineţi pentru o lungă perioadă de timp şi pentru care nu veţi avea nevoie de consiliere permanentă, plata unui comision poate fi cea mai rentabilă opţiune.

În schimb, dacă vă doriţi un consultant mereu disponibil pentru a vă actualiza planul financiar şi pentru a vă răspunde la toate întrebările care pot să apară pe parcursul timpului, plata unui comision nu ar fi cea mai optimă alegere.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *