Depozitarea hainelor între sezoane

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Odată cu venirea anotimpului rece, este nevoie de o schimbare şi în garderobă. Schimbăm hainele subţiri cu cele groase şi încercăm să facem acest lucru cât mai organizat, astfel încât dulapul nostru să arate ordonat şi să ne permită o manevrare uşoară a ţinutelor. La fel se întâmplă şi la sosirea anotimpului cald, atunci când depozităm ordonat hainele groase, lăsând loc ţinutelor lejere de vară.

Organizarea dulapurilor

Pentru a ne fi mai uşor să ne pregătim ţinuta dorită şi pentru a avea acces la toate pisele vestimentare, rafturile dulapurilor ar trebui să fie foarte bine organizate.

Rafturile, sertarele şi policioarele aflate la îndemână, vor fi destinate hainelor de sezon. Nu vom pune în rafturile din faţă pulovere, atâta timp cât încă este vară. Realizăm astfel o rocadă vară-iarnă, în care hainele din sezonul trecut vor  lăsa locul hainelor actuale. Chiar dacă beneficiem de un dressing mare şi încăpător, cu rafturi clar destinate fiecărui sezon, tot vom simţi nevoia de a aşeza la îndemână hainele de care avem cel mai des nevoie.

Hainele de iarnă

Atunci când se instalează frigul, vom începe să căutăm prin dulap pulovere, fuste şi pantaloni, paltonaşe şi sacouri. Nu ne va plăcea dacă le vom găsi într-o stare nu tocmai bună, astfel că indicat ar fi să le avem pregătite încă din primăvară, atunci când am renunţat la ele. Astfel, înainte de a le depozita pe parcursul verii, vom avea grijă ca hainele noastre de iarnă să fie curăţate şi călcate. Cămăşi groase, bluziţe, pantaloni, sacouri, fuste sau paltoane, toate vor fi spălate şi curăţate corespunzător fiecărui material în parte, iar înainte de a fi puse în dupal, vor fi călcate, pentru a fi cât mai uşor de ordonat şi organizat în rafturile de depozitare. Călcarea hainelor necesită timp şi răbdare, astfel că o călcătorie din sectorul 3, vine în întâmpinarea nevoilor noastre, asigurând o călcare impecabilă a hainelor, care vor fi astfel pregătite să-şi aştepte sezonul viitor.

Hainele de vară

Şi hainele de vară au nevoie de aceleaşi tratamente atunci când vine sezonul rece, mai cu seamă că sunt ţesături mai fine şi mai pretenţioase. Spălate şi călcate, vor fi puse pe rafturile şi pe umeraşele adecvate, lăsând loc ţinutelor de iarnă. Este o sarcină care necesită timp, însă doar aşa hăinuţele vor fi gata de purtat şi în sezonul viitor. Atunci când nu este timp, pregătirea hainelor se poate face pe etape, iar un ajutor important poate fi primit apelând la serviciile de calitate oferite de o călcătorie din sectorul 3, care va avea grijă ca toate ţesăturile să fie călcate şi împachetate corect. Astfel, de la cămăşi şi  tricouri, până  fuste, rochii  şi pantaloni, toate vor arăta impecabil, gata să fie ordonate pe rafturile dulapurilor.

Paltoane, geci şi cojoace

Atunci când vine vara, cu toţii vrem să scăpăm de geci şi paltoane, să le pitim prin dulapuri, lăsând loc ţinutelor estivale. Însă nu le putem lăsa la întâmplare, ci înainte de a le depozita în spaţiul destinat lor, ar trebui bine curăţate, deoarece au parcurs şi ele un drum lung şi geros, prin praf, ploaie şi zăpadă. Doar astfel întreţinute şi pregătite, vor fi gata de purtat imediat ce sezonul rece va reveni.

Acest tip de vestimentaţie impune o atenţie specială acordată curăţării, fiind texturi care necesită doar curăţare chimică, cât  şi texturi care permit spălarea la maşină sau manual.

Cojoacele şi pisele din piele sau blană, vor fi curăţate doar la centrele special destinate acestor proceduri.

Odată curăţate, vor fi îmbrăcate în huse de protecţie şi depozitate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *