Ești însărcinată? Iată 5 jocuri și jucării potrivite pentru copilul tău atunci când va crește mai mare!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când ești în așteptarea unui bebeluș mai mult ca sigur te gândești la cum va fi atunci când îți vei ține în brațe bebelușul. Pesemne, momentul primei întâlniri este unul magic, atât tu, cât și tatăl copilului nu vă veți mai putea lua ochii de la cel mic.

În timpul celor nouă luni de sarcină nu vei face altceva decât să îți închipui cum este, cum va crește, dar și cum să faci față nevoilor sale de comunicare și dezvoltare.

Un copil absoarbe toată informația pe care o primește de la tine ca pe un burete, așa că nu este de mirare că ar trebui să te preocupe încă de pe acum modul în care îi vei oferi toată informația de care are nevoie și în același timp cum anume să îi stârnești imaginația și creativitatea, ajutându-l să se dezvolte.

Aceasta este una dintre cele mai importante preocupări ale părinților de astăzi, iar răspunsul este unul cât se poate de simplu. Cum altcumva decât prin joc și jucării, mai exact, reușind să îl determini să cunoască prin plăcere, jucându-se. De aceea, ar fi bine să alegi încă de pe acum anumite jocuri și jucării cu care să îi poți influența imaginația, să îl stârnească să exploreze lucruri noi și astfel să se dezvolte.

Iată mai jos 5 jocuri și jucării potrivite pentru copilul tău atunci când va crește mai mare:

1. Aceste jocuri construcții sunt printre primele recomandate de specialiști. Din această categorie fac parte jocurile Lego, acolo unde fiecare piesă se îmbină astfel încât să creeze un univers aparte, un loc pe care copilul tău abia așteaptă să îl cunoască. De aceea, un joc de acest tip le stimulează creativitatea și imaginația, reușind astfel să îi ajute să cunoască lucruri cât mai multe și să îi transforme în firi creative. Astfel de jocuri le influențează dezvoltarea inteligenței.

2. Jocurile puzzle cumpărate din acest magazin de jucării sunt alte lucruri care le pun în valoare imaginația și creativitatea. Cu ajutorul unor astfel de jocuri copilul tău va încerca să realizeze pictura de pe copertă și astfel va așeza fiecare piesă în ordine, creând desenul final. Este un joc care le stimulează inteligența.

3. Jocuri cu numere/litere – acestea îi ajută la școală, fiind utile pentru descoperirea cifrelor și literelor și pentru alcătuirea primelor cuvinte. Cel mai adesea, profesorii recomandă achiziția unor astfel de jocuri, reușind să le stârnească dorința de a învăța și descoperi lucruri noi.

4. Jucării interactive – de la broscuța povestitoare și până la Mickey, aceste plușuri îți vor ajuta destul de mult copilului mai mic, introducându-l în lumea fascinantă a poveștilor. Cele mai multe astfel de jucării spun istorioare pe care copiii ajung să le îndrăgească destul de mult. Altele, le adresează întrebări și doresc să primească răspunsuri, iar anumite astfel de jucării le cântă sau le spun poezii.

5. Jucării pentru plimbările în aer liber – acestea sunt cât se poate de utile și mai ales sănătoase pentru copilul tău. Îi învață să facă mișcare, iar un copil sănătos este acela care aleargă și se joacă în mijlocul naturii.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *