Fizioterapia pentru tratarea afecțiunilor podelei pelviene

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă uneori vă confruntați cu incontinență urinară sau cu alte afecțiuni ale podelei pelviene, trebuie să știți că există nenumărate soluții pentru astfel de probleme intime. Așa că nu mai așteptați, ci solicitați acum ajutor din partea unui specialist pentru a vă recăpăta controlul asupra vieții.

Printre cele mai comune afecțiuni ale podelei pelviene se numără incontinența (urinară și fecală), prolapsul vaginal, dureri pelvine cronice, dureri în timpul actului sexual și dificultăți de golire a vezicii urinare și a intestinului. Majoritatea persoanelor care suferă de disfuncții ale podelei pelviene au scurgeri de urină atunci când tușesc, când râd, când strănută sau fac exerciții fizice, trebuie aproape întotdeauna să alerge la toaletă și adesea se scapă înainte de a ajunge acolo, se trezesc frecvent în timpul nopții pentru a merge la baie, simt o senzație de greutate în pelvis sau vagin și au dificultăți la golirea vezicii urinare și / sau senzația de golire incompletă.

Alte persoane pot simți durere sau disconfort în abdomenul inferior, în zona inghinală, în zona vaginului, a scrotului sau penisului. Alte simptome care indică disfuncții ale podelei pelviene includ durere în timpul actului sexual sau dificultate de penetrare, senzații diminuate în timpul actului sexual, dificultăți de ejaculare sau ejaculare prematură, constipație și dificultate la golirea intestinului, dureri în zona abdomenului, feselor sau coccisului.

Cum ajută fizioterapia în cazul disfuncțiilor podelei pelviene?

Fizioterapia este cu atât mai recomandată în timpul sarcinii, dar și ca recuperare medicală după naștere. În general, sarcina și nașterea înseamnă eforturi uriașe pentru organism, în special pentru spate, pentru podeaua pelviană și pentru mușchii abdominali. Un fizioterapeut poate ajuta mămicile să facă față acestor sarcini suplimentare, oferind examinare medicală, tratament, educație și exerciții adecvate pentru sarcină, pentru travaliu și naștere. Este important să nu ignorați nici cele mai mici probleme după o sarcină, căci la a doua sarcină, acele mici probleme neglijate pot deveni mult mai severe. Un fizioterapeut poate recomanda exerciții pentru un bun control al vezicii urinare și a intestinului și pentru recâștigarea tonusului și forței musculare. De asemenea, fizioterapeutul poate interveni în procesul de recuperare medicală după naștere, evaluând și tratând problemele de articulații, de mușchi, mastitele și durerea la contactul sexual.

În al doilea rând, foarte multe persoane se confruntă cu probleme ale vezicii urinare și ale intestinului, cu constipație sau cu un control slab al vezicii urinare. În astfel de situații, fizioterapeutul poate recomanda pacientului exerciții specifice care ajută la prevenirea incontinenței, la îmbunătățirea controlului vezicii urinare și a intestinului.

Nu în ultimul rând, fizioterapetul poate interveni și în alte afecțiuni, precum prolaps vaginal sau urinar, înainte după o operație ginecologică sau de prostată și după ca parte a tratamentului de recuperare medicală, în cazul tuturor durerilor pelvine, a durerilor în timpul actului sexual și în cazul disfuncțiilor sexuale.

Multe persoane care suferă de afecțiuni ale podelei pelviene nu caută ajutor, deoarece consideră că nu se poate face nimic sau sunt prea jenate pentru a vorbi despre problemele lor intime. Totuși, există multe opțiuni de tratament disponibile pentru orice afecțiune a podelei pelviene, de aceea este important să solicitați ajutor de la un medic și de la un fizioterapeut, astfel încât să puteți trata aceste afecțiuni cu demnitate și discreție. Majoritatea pacienților se simt foarte ușurați după ce, în cele din urmă, au discutat despre problema lor intimă cu un profesionist în medicină și sănătate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *