Hrana, deparazitarea și vaccinarea la câini – cât de importante sunt?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

A avea un câine implică o cantitate mare de responsabilitate care nu se rezumă doar la hrănit și la plimbat. Pentru a vă asigura că patrupedul beneficiază de o bună calitate a vieții, este necesar să acordați o atenție sporită stării sale de sănătate și să vă prezentați în mod regulat la medicul veterinar, nu doar atunci când observați semne de boală. Controalele periodice, deparazitarea efectuată în mod regulat, vaccinările la zi sunt toate necesare pentru un câine sănătos și fericit.

Hrana, deparazitarea și vaccinarea la câini – cât de importante sunt?Hrana și dieta câinelui

Sănătatea câinelui nostru începe, în esență, cu dieta sa. Dacă tocmai ați făcut loc în familie unui patruped, atunci primul lucru pe care trebuie să îl faceți este acela de a compara diferitele opțiuni de hrană, de a citi cu atenție listele de ingrediente și de a vă asigura astfel că îi oferiți câinelui hrana potrivită pentru nevoile sale. Calitatea hranei are cea mai mare importanță. În general, câinii au nevoie de o dietă bazată pe proteine ​​animale derivate din carne sau pește. Această dietă poate fi completată cu proporții mai mici de cereale, leguminoase, legume și fructe. Hrana trebuie adaptată la stadiul de viață al câinelui, deoarece câinii mai tineri vor avea nevoi alimentare diferite în comparație cu câinii mai în vârstă. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că patrupedul beneficiază de suficientă hrană, evitând în același timp probleme precum obezitatea. Tipul de mâncare pe care îl alegem va depinde de mulți factori. Cea mai bună hrană este adesea cea preparată în casă, deoarece îi permite câinelui să mănânce ingrediente naturale proaspete cu proporția potrivită de apă. Cu toate acestea, trebuie să ne asigurăm că nevoile nutriționale ale câinelui sunt satisfăcute, ceea ce poate necesita suplimente. Nu îi suplimentați regimul câinelui cu vitamine și minerale fără a primi recomandare din partea unui medic veterinar. Puteți programa o vizită la medicul veterinar pe perfectpet.ro. Dacă alegeți să îi oferiți câinelui hrană din comerț, asigurați-vă că este una de calitate.

Cât de importantă este deparazitarea la câini?

Câinii pot fi afectați de diferiți paraziți. Aceștia sunt împărțiți în două categorii principale, și anume paraziți externi precum purici, căpușe și țânțari, și paraziți interni precum viermi cardiaci, viermi pulmonari și tenia. Din acest motiv, medicul veterinar va trebui să stabilească un program de deparazitare. Acest lucru va depinde de zona în care locuiți împreună cu câinele, de stadiul de viață al acestuia și de alți factori legați de sănătate. Trebuie avut în vedere faptul că paraziții nu sunt doar o neplăcere pentru câine, dar pot transmite boli grave. Bolile parazitare comune la câini includ babesioza, filariaza sau leishmanioza. Mulți paraziți pot afecta alte animale din casă și chiar se pot transmite la om. Acest lucru evidențiază importanța deparazitării câinelui de la vârsta fragedă și apoi de-a lungul vieții sale. Discutați cu medicul veterinar de la perfectpet.ro despre programul necesar de deparazitare.

Vaccinare

Vaccinarea este un alt factor important de care depinde calitatea vieții unui câine. Vaccinurile permit sistemului imunitar al câinelui să fie susținut împotriva bolilor extrem de contagioase și care pun viața în pericol, cum ar fi parvovirusul și ciurul canin. Vaccinurile sunt deosebit de importante atunci când câinele se află la o vârstă fragedă, deoarece este mai vulnerabil în acea perioadă. Cu toate acestea, vaccinurile vor trebui revizuite periodic de-a lungul vieții câinelui pentru a vă asigura că beneficiază de o bună stare de sănătate. Nu toate vaccinurile vor trebui administrate în fiecare an din viața câinelui. Acesta este motivul pentru care programul de vaccinare trebuie discutat cu medicul veterinar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *