Informații despre morfologia de trimestrul 2

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru foarte mulți doctori, dar și pentru mămici, morfologia de trimestrul 2 este considerată cea mai importantă ecografie deoarece este extrem de detaliată și permite analizarea în profunzime a evoluției fătului și a organelor acestuia. Pentru a beneficia de cea mai bună analiză și vedere, medicii recomandă efectuarea ecografiei între săptămnile 19 și 22 de sarcină, fătul având o poziționare mai avantajoasă pentru studiu în aceste săptămâni, fiind extrem de esențială pentru a putea analiza toate organele fătului. Pe lângă informațiile clasice despre o morfologie de trimestrul 2, multe mămici au întrebări mai inedite sau mai neconvenționale, acestea fiind răspunse în cele ce urmează.

Cum mă pregătesc pentru morfologia de trimestrul 2?

Emoțiile pe care le resimte o mămică atunci când merge la doctor sunt justificate în primul râând de entuziasmul de a-și vedea bebelușul și de a afla informații noi, dar și de neliniștea cauzată de necunoscutul ce o așteaptă. Fiecare femeie își dorește să se ducă foarte rpegătită, astfel încât lucrurile să decurgă liniștit și perfect, în ajutorul doctorului. Pentru morfologia de trimestrul 2 nu există o pregătire deosebită, ci mai degrabă una clasică, recomandată pentru fiecare ecografie la care se vine. Vezzica urinară nu trebuie să fie perfect goală, dar nici plină pentru a nu se resimți o senzație de disconfort. Vezica urinară are rolul de a ajuta la vizualizarea mai clară a zonei abdominale în timpul ecografiei. De asemenea, recomandat este ca femeia însărcinată să poarte haine comode, care să se poate ridica sau da jos cu ușurință, astfel încât să se economisească timp în timpul procedurii, dar și pentru a se spori senzația de confort a mamei. În afară de aceste mici sfaturi, nu există o pregătire anume dedicată ecografiei acesteia.

Pot lua pe cineva cu mine la morfologia de trimestrul 2?

Morfologia de trimestrul 2 este una extrem de importantă, iar atenția medicului trebuie să fie foarte concentrată asupra a ceea ce face. Ca orice altă ecografie, partenerul femii însărcinate poate participa, însă el trebuie să aibă un comportament destul de rezervat și să păstreze eventualele întrebări și nelămuriri pentru momente în care medicul va indica posibilitatea adresării lor. Totuși, în cazul în care familia mai are și alți copii, această ecografie nu este momentul prielnic pentru a-i lua și pe ei. Dacă la alte ecografii nu este o problemă prezența copiilor miic, morfologia de trimestrul 2 este una extrem de serioasă, iar un copilaș mic agitat, care vorbește și se plimbă continuu, poate contribui la distragerea atenției cadrului medical.

Pot solicita poze și filmări de la morfologia de trimestrul 2?

Majoritatea mămicilor colecționează toate filmările și fotografiile făcute la fiecare ecografie la care participă pentru amintire sau pentru albumul bebelușului. Având în vedere seriozitatea morfologiei de trimestrul 2, multe mămici sunt reticente să solicite imaginile de la această. Totuși, ca oricare altă ecografie, morfologia de trimestrul 2 poate fi înregistrată și fotografiată pentru a fi dată mai departe părinților. Aceste poze și înregistrari se oferă, de regulă, prin intermediul unui CD, printate (imaginile) sau pot fi descărcate cu ajutorul unei aplicații pentru telefoanele inteligente, toate fiind posibile contra unui cost suplimentar. De asemenea, se recomandă informarea cadrelor medicale cu privire la aceaastă solicitare încă din momentul efectuării programării, cât și înainte de efectuarea procedurii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *