5 lucruri de care să ții cont în sarcină pentru a fi perfect sănătoasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Primele simptome de sarcină te anunță că urmează să aduci pe lume un bebeluș, de care trebuie să ai grijă astfel încât să se dezvolte cât mai corect, fiind ferit de orice problemă de sănătate. Începând de acum, ai o mare responsabilitate, să ai grijă de puiul tău ce se află în pântecul tău.

Ori de câte ori mergi la medic vei afla multe lucruri despre cum să te comporți în timpul fiecărei săptămâni de sarcină pentru a fi sănătoasă. Vei afla ce înseamnă un stil de viață recomandat în sarcină, pornind de la o alimentație echilibrată și până la mișcarea pe care trebuie să o faci, dar și cum anume să te ferești de boli grave.

Iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont în sarcină pentru a fi perfect sănătoasă:

  1. Ai grijă la alimentație! Modul în care prepari alimentele, dar și cum le reîncălzești poate determina apariția unei toxiinfecții alimentare. De exemplu, alimentele nepasteurizate, carnea crudă, dar și alimentele contaminate ar putea conduce stare de greață, diaree, vărsături, crampe, ba chiar și dureri de cap. Acestea sunt simptome toxiinfecția alimentară pe care ai putea să le previi dacă ai grijă la alimentație. Iar atunci când ajungi la astfel de probleme, mai mult ca sigur medicul îți va recomanda administrarea unor medicamente, precum sunt acestea, care îți vor alunga orice stare de rău. De asemenea, o alimentație neechilibrată ar putea conduce la obezitate sau chiar la alte probleme mai grave și de aceea este bine să consumi doar alimente sănătoase, recomandate de medic.
  2. Fă mișcare în fiecare zi! Exercițiile fizice contribuie la sănătatea noastră fizică și psihică și de aceea, până și mersul pe jos contribuie la starea de bine în timpul săptămânilor de sarcină. Fie că alegi să mergi pe jos până în parc, fie că faci anumite exerciții fizice acasă, este bine să le incluzi pe lista priorităților tale.
  3. Ferește-te de persoanele bolnave – acesta este un alt avertisment al medicului specialist. Dacă în jurul tău sunt persoane bolnave este bine să stai cât mai la distanță de acestea deoarece ar putea răspândi viruși sau microbi, iar lucrurile s-ar putea înrăutăți destul de mult în cazul tău. De asemenea, evită să mergi în spitale sau acolo unde există un număr mare de bolnavi.
  4. Nu sta în apropierea pisicilor – acest lucru este foarte important pentru orice femeie însărcinată. Dacă vei sta în apropierea pisicilor mai mult ca sigur vei avea un risc mare de a dobândi o infecție periculoasă pentru sarcină – toxoplasmoza, așa că ar fi bine să stai cât mai la distanță de aceste animale dragi de companie.
  5. Fă-ți analizele obligatorii! În funcție de recomandarea medicului ar trebui să realizezi acele analize de sarcină de care ai nevoie pentru a evalua starea ta de sănătate, dar și starea de sănătate a bebelușului tău. În funcție de rezultate medicul ți-ar putea recomanda să eviți anumite lucruri sau să iei anumite vitamine și minerale, precum ar fi acidul folic, de care are mare nevoie bebelușul tău, evitând astfel spina bifida.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *