Poziţii fetale – iată poziţiile lui bebe din ultima săptămână de sarcină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

pozitii fetale 7

Picture 1 of 6

Cât de mult contează poziţia bebeluşului în pântec?

Unele sarcini sunt problematice. Bebeluşul nu vrea să îşi schimbe poziţia şi rămâne cu picioarele orientate în jos, oricâte tehnici ar încerca mămica. În acele cazuri, de cele mai multe ori, este necesară intervenţia medicului, şi implică în general operaţia de cezariană. Însă restul sarcinilor nu pun probleme, nu pun in dificultate nici mămica, nici doctorul, ci oferă satisfacţii cu fiecare ecografie făcută. Să vedem cum îşi schimbă bebeluşul poziţia în ultimele săptămâni de sarcină, astfel încât să se pregătească pentru marele eveniment, ieşirea din mediul său curat şi sigur, din pântecul mamei, într-un mediu confortabil şi minunat, în braţele mamei.

Aşezarea în poziţia potrivită pentru naştere

În mod instinctiv, în ultimele săptămâni de sarcină, bebeluşii se aşează cu capul înspre vagin. Astfel, naşterea poate decurge în mod normal, fără complicaţii. Ce ne facem atunci când bebe adoptă poziţii deloc avantajoase pentru mamă, care îşi doreşte să îl aducă pe lume pe cale naturală? Există numeroase poziţii care afectează complet naşterea normală a unui bebeluş.

Poziţia transversală a fătului

Aceasta se descoperă la ecografie, sau chiar de către mămica ce este foarte preocupată de mişcările bebeluşului din burtică. Aşadar, bebeluşul se poziţionează cu partea dorsală către canalul de naştere, iar capul rămâne în partea de sus a uterului. Poziţia transversală pune foarte multe probleme, precum travaliul şi naşterea prematură, forma neobişnuită a uterului sau lărgirea acestuia. Majoritatea copiilor se întorc singuri în uter însă există şi situaţii când medicii sau moaşele pot interveni manual sau cu ajutorul unui forceps pentru a obţine acest lucru.

Poziţia şezândă din burtică – foarte periculoasă pentru naştere

Această poziţie reprezintă copilul care se aşează cu capul spre partea de sus a uterului şi cu fundul îndreptat către canalul vaginal, şi picioarele în sus, de-a lungul corpului. Aceasta de asemenea pune probleme când vine vorba de naşterea naturală, şi uneori este nevoie de intervenţia specialiştilor pentru a reveni într-o poziţie normală. Cezariana are loc în majoritatea cazurilor de acest gen.

Alte poziţii fetale periculoase înainte de naştere

Bebeluşul poziţionat cu picioarele îndreptate către canalul de naştere şi picioarele încrucişate, cel care se poziţionează în mod orizontal de-a lungul uterului, dar şi gemenii care nu îşi găsesc poziţia potrivită pentru a veni pe lume pe cale naturală fără probleme reprezintă cazuri medicale care necesită o atenţie sporită. V-am adus în vedere aceste probleme legate de poziţiile adoptate de copii în pântec, pentru a vă face cunoscute riscurile unei sarcini cu probleme, în care fătul nu vrea să se poziţioneze în mod corect în ultimele săptămâni de sarcină, şi singura metodă de rezolvare a acestora stă în mâinile medicilor şi ale specialiştilor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *