Specialiștii sunt de părere că micuții nu se mai joacă cu jucăriile lor deoarece au prea multe

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Multor părinți li s-a întâmplat să îi cumpere copilului o jucărie foarte scumpă și să observe că micuțul lor nu se joacă cu jucăria, ci cu acea cutie în care a venit jucăria, cu hârtia de împachetat sau cu fundița decorativă. Este o experiență comună de care au parte majoritatea părinților și care naște tot felul de întrebări, printre care și întrebarea populară „De ce copilul meu nu se mai joacă cu jucăriile sale?”.

Specialiștii sunt de părere că micuții nu se mai joacă cu jucăriile lor deoarece au prea multeDe ce copiii nu mai prezintă interes pentru jucăriile lor?

Nu doar copiii de vârsta grădiniței manifestă la un moment dat un mare dezinteres pentru jucăriile lor, dar și bebelușii trec printr-o asemenea fază. Dacă vă așezați bebelușul în mijlocul jucăriilor sale și acesta începe să plângă, este clar că jucăriile nu mai reprezintă un interes pentru el. Oricât de mult ați încerca să îi atrageți atenția cu blocurile de construit, cu zornăitoarea sau cu o carte muzicală, sunt șanse mari să nu reușiți să îi captați atenția. Totuși, bebelușul ar putea face un efort să se târască până la un obiect care l-a atras, dar care nu este destinat jocului. În astfel de situații, cei mai mulți părinți încep să cumpere și mai multe jucării alternative încercând să își expună bebelușul la jucării noi și surprinzătoare. Înainte de a cumpăra și mai multe jucării, este important să știți că motivul principal pentru care majoritatea copiilor nu mai doresc să se joace cu jucăriile lor este acela că au prea multe jucării. Deși mulți părinți cad în capcana de a crede că micuții lor nu au suficiente jucării, în realitate fie au prea multe jucării, fie nu au jucăriile potrivite. Cei mai mulți specialiști sunt de părere că problema nu este câte jucării are copilul, ci dacă acestea sunt sau nu cele potrivite. În general, jucăriile cu care nu puteți da greș sunt cele care îi atrag atenția copilului și care îi stimulează imaginația și creativitatea. Blocurile de construit, jucăriile din lemn pe care le găsiți într-o varietate de opțiuni în magazinul euroartonline.ro, precum și multe alte jucării educative sunt printre cele mai benefice jucării la care vă puteți expune copilul.

Ce învață copiii atunci când se joacă?

Copiii au nevoie să își stăpânească și să își domine jucăriile, să se poată impune asupra lor, să le poată folosi în zeci de feluri diferite pentru zeci de idei diverse de joacă. Copiii nu au nevoie de relații superficiale cu cât mai multe jucării, motiv pentru care majoritatea jucăriilor din plastic, zgomotoase și stridente vor ajunge să fie aruncate și uitate într-un colț al camerei. În schimb, jucăriile educative, jucăriile din lemn și jucăriile nestructurate cum sunt multe dintre jucăriile pe care le puteți comanda de pe euroartonline.ro vor menține interesul copilului vreme îndelungată. În plus, copilul își va dori să se joace din nou și din nou cu aceste jucării și nu va da semne că se plictisește. Chiar dacă repetarea este plictisitoare pentru noi, adulții, este esențială pentru dezvoltarea cogntivă a copilului. De asemenea, copiii învață mult mai multe lucruri noi atunci când sunt forțați să își creeze propriile jucării, spre deosebire de atunci când se joacă cu un joc cu reguli prestabilite sau cu o jucărie care îndeplinește anumite funcții (luminează, cântă, dansează, spune litere, etc). Jucăriile care îndeplinesc câteva funcții prestabilite nu îl determină pe copil să exploreze, să învețe lucruri noi și să se gândească la noi modalități de joacă.

În ceea ce privește numărul ideal de jucării la care ar trebui expus copilul, specialiștii consideră că micuții nu ar trebui să se joace cu mai mult de 5 jucării deodată. Mai mult de 5 jucării va suprastimula copilul care oricum nu poate stăpâni toate acele jucării deodată. De asemenea, probabil ați asistat cel puțin o singură dată la un act de creativitate din partea copilului. Este uimitor cât de creativi și de implicați devin copiii atunci când trebuie să inventeze noi jucării și jocuri din foi, bețe, cartoane sau alte articole care la prima vedere sunt bune de aruncat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *