Top 3 metode eficiente prin care poți slăbi sănătos

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Masa corporală ridicată poate fi un important factor care cauzează probleme grave de sănătate. Problema pierderii în greutate este tot mai intens abordată atât în rândurile specialiștilor nutriționiști, cât și în spațiul public, iar metodele la care poți recurge  variază și se multiplică de la zi la zi. Nu este un secret faptul că foarte multe dintre modalitățile de slăbit care sunt prezentate și chiar vândute în prezent pot fi adevărate capcane pentru cei care decid să apeleze la ele. Desigur, nu toți oamenii au nevoie să slăbească, însă dacă ești unul dintre cei care ar vrea să piardă măcar câteva kilograme, cu siguranță că ești interesat să descoperi metode cât mai eficiente și cât mai puțin nocive prin care să faci asta. Care sunt cele mai bune 3 metode prin care poți pierde din greutate, fără a-ți periclita în vreun fel sănătatea?

Un regim alimentar corect

Se spune că pătrățelele se fac în bucătărie, iar această zicală nu este deloc îndepărtată de adevăr. Hrana reprezintă un element foarte important atunci când vine vorba despre evoluția aspectului fizic al unei persoane, iar alegerile pe care le faci din punct de vedere culinar se vor reflecta și pe afișajul cântarului, dar și la nivelul stării tale de sănătate. Deși circulă foarte multe diete, mai ales pe internet, nu toate presupun un plan echilibrat și din care să nu lipsească micro și macronutrienți esențiali. Există regimuri care presupun privarea organismului de multe elemente esențiale pentru buna funcționare a acestuia. Tocmai de aceea, unele diete sunt de evitat. Pentru a identifica regimul potrivit ție, este de preferat să apelezi la un nutriționist. Totuși, în general, este important să ai un regim alimentar care să includă fibre, proteine și carbohidrați complecși, dar și grăsimi sănătoase. Sunt de evitat zahărul, carbohidrații simpli și chiar și îndulcitorii artificiali. Aceștia sunt foarte des folosiți în produsele procesate, despre care se spune că nu conțin zahăr, dar care pot fi foarte dăunătoare tocmai din cauza acestor îndulcitori. Produsele procesate, de regulă, ar trebui consumate într-o măsură cât mai scăzută, iar accentul ar trebui pus pe fructe, legume și alimente naturale. Nici suplimentele alimentare nu sunt de neglijat, atât timp cât nu le folosești pentru a înlocui mesele obișnuite.

Ceaiurile de slăbit

Din categoria suplimentelor alimentare eficiente și sănătoase fac parte ceaiurile de slăbit. Acestea contribuie la un tranzit intestinal bun și ajută și la hidratarea eficientă a organismului. Totuși, trebuie să acorzi o atenție deosebită și ceaiurilor pe care le consumi, pentru că nu tot ce este vândut pe internet este de calitate. Este de preferat să achiziționezi ceai de slăbit dintr-un magazin naturist, pentru că aceste magazine comercializează produse lipsite de arome artificiale ori de alte substanțe care ar putea fi dăunătoare organismului tău. De asemenea, și prețurile sunt accesibile.

Mișcare zilnică

Pătrățelele se fac în bucătărie, dar nu doar acolo. Efectele unui regim alimentar echilibrat vor fi amplificate intens de activitatea fizică. Fie că alegi să mergi la o sală de fitness, fie că alegi, pur și simplu, să exersezi acasă ori în parc, orice fel de mișcare va avea ca efect arderea caloriilor, precum și multiple beneficii pentru sănătatea ta. Pierderea în greutate se realizează atunci când există un deficit caloric, iar arderea de calorii se realizează în mod eficient atunci când faci mișcare.  Alergatul este cea mai la îndemână metodă prin care să-i asiguri organismului exercițiul de care are nevoie, dar nici sporturi precum înotul sau tenisul nu sunt de neglijat. Ai grijă, însă, pentru că foarte multe sporturi te predispun la accidentări, dacă nu le practici în mod corect. Alege echipamentele potrivite și asigură-te că execuți corect mișcările necesare, pentru a evita accidentările.

Un regim alimentar corect, suplimente de calitate și activitatea fizică zilnică sunt elementele care îți pot asigura o pierdere în greutate sănătoasă și eficientă. Fă-ți un plan și respectă-l, aleargă sau fă orice alt sport, iar cântarul va fi imediat mult mai prietenos cu tine.

Sursa foto: pixabay.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *