Tratament nou și invizibil pentru îndreptarea dinților

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Se estimează că 8 din 10 români au nevoie de aparat dentar, însă majoritatea dintre ei evită să treacă pragul unui medic ortodont din diverse motive: frică, motive financiare sau motive estetice. O veste bună pentru cei care vor un zâmbet sănătos și frumos, dar nu vor să își strice aspectul fizic este apariția pe piață a aparatului dentar invizibil – Invisalign. În momentul de față, 4 milioane de oameni la nivel mondial au optat pentru această variantă de tratament de îndreptare a dinților și este din ce în ce mai căutat pe măsură ce cabinetele stomatologice încep să introducă acest tratament în ofertă.

Tratament nou și invizibil pentru îndreptarea dințilorSoluție invizibilă, personalizată pentru fiecare dantură

Deși este nou apărut pe piață, aparatul dentar invizibil deja este la mare căutare printre persoanele care își doresc un zâmbet de neegalat. Tratamentul constă în conceperea a 2 gutiere dintr-un plastic transparent fără BPA, rezistent. Aceste gutiere sunt realizate în urma unei investigații inițiale complexe – vor fi efectuate mai multe serii de raze X și fotografii din diverse unghiuri pentru a fi obținută o hartă detaliată de danturii. Acest pas este esențial pentru că gutierele trebuie să se adapteze perfect și în același timp să exercite presiunea necesară pentru a determina îndreptarea dinților. Spre deosebire de aparatul dentar tradițional, acest tratament nu provoacă durere, ci doar un ușor disconfort la început, descris de majoritatea pacienților drept o presiune.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui aparat și motivul principal pentru care majoritatea persoanelor îl aleg este transparența. Vei avea aparat dentar fără ca cei din jur să știe acest lucru. În rândul persoanelor cu aparat dentar tradițional se întâmplă un fenomen straniu – în loc să îi încurajeze să zâmbească mai des, se simt stânjeniți și își ascund zâmbetul, iar acest lucru continuă și după scoaterea aparatului dentar. În cazul aparatului Invisalign nimeni nu va ști că porți gutierele, tu vei continua să zâmbești în continuare și rezultatele vor fi vizibile într-un timp foarte scurt. În plus, acest aparat poate fi scos ori de câte ori este nevoie – îl poți scoate când mergi la un eveniment sau când vrei să mănânci ceva, deși poți mâna absolut orice și cu gutierele puse, nu există restricții alimentare ca în cazul aparatului dentar clasic. Totuși, medicul tău îți va atrage atenția că dacă îl scoți prea des sau pe o perioadă mai mare de timp, riști să îl porți mai mult. În medie, trebuie să porți gutierele 20-22 ore pe zi dacă vrei să obții rezultatele dorite într-un timp cât mai scurt.

Zâmbet strălucitor și sănătos, într-un timp scurt

Un alt motiv pentru care pacienții optează pentru acest aparat Invisalign este rezultatele obținute într-un timp scurt. Aparatul dentar clasic trebuie purtat minim 2 ani pentru a produce rezultatele dorite. Să nu mai vorbim de vizitele dese pe care le vei face medicului stomatolog în acest timp. În cazul tratamentului Invisalign, gutierele trebuie purtate între 6 și 18 luni, în funcție de gravitatea problemelor pe care le ai cu dantura, iar vizitele periodice la medic nu sunt necesare. Obții aceleași rezultate cu aparatul invizibil, dar într-un timp mai scurt, iar acest lucru contează foarte mult mai ales în rândul adolescenților care ajung să urască aparatele dentare clasice. În concluzie, aparatul dentar invizibil este cea mai bună soluție pentru cei care își doresc un zâmbet mai frumos fără prea mult efort sau dureri.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *