4 simptome ale sarcinii care pot indica preeclampsia

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Viitoarele mămici beneficiază în prezent de zeci de surse de informații, așa că s-ar putea spune că sunt mai pregătite ca oricând. Pe de altă parte, multitudinea de informații de pe internet, sfaturile din cercurile sociale, precum și tendințele umane naturale de a diminua sau de a dramatiza simptomele sarcinii conduc către un cumul de informații conflictuale. În foarte multe cazuri, în special femeile care sunt însărcinate pentru prima dată, nu își mai dau seama când simptomele pe care le simt sunt specifice sarcinii și când indică, de fapt, apariția unei complicații sau a unei afecțiuni severe. De exemplu, majoritatea viitoarelor mămici suferă la un moment dat de edem. Dar când edemul înseamnă că trebuie să vă ridicați picioarele sau să faceți anumite modificări în regimul alimentar și când înseamnă că este obligatoriu să vă contactați medicul?

Este foarte important ca mămicile să știe să facă diferența dintre un simptom normal și un semn de avertizare. În rândurile de mai jos, vom explora câteva semne și simptome ale sarcinii care nu sunt întotdeauna firești, ci pot indica preeclampsie:

  1. Hipertensiune arterială. Dacă ați efectuat testul de sarcină și sunteți convinsă că ați rămas însărcinată, este foarte important acum să știți dacă aveți o tensiune arterială normală. În mod ideal, este bine să vă cunoașteți tensiunea arterială înainte de sarcină. Pe parcursul sarcinii, hipertensiunea arterială este unul dintre semnele-cheie care pot indica preeclampsia. Deși nu este întotdeauna posibil să vă monitorizați cu precizie tensiunea arterială acasă, există câteva simptome importante pe care nu ar trebui nicidecum să le treceți cu vederea, și anume probleme de respirație, anxietate, puls crescut și confuzie mentală. Acestea sunt semne ale creșterii tensiunii arteriale, mai ales dacă sunt simptome cu care nu v-ați mai confruntat niciodată, nici în timpul sarcinii, nici înainte de concepție. Este indicat să fiți întotdeauna informată și să solicitați medicului să vă verifice tensiunea arterială la fiecare întâlnire. Dacă aveți un monitor acasă, urmăriți cu regularitate nivelul, în special valorile anormale și comunicați rezultatele care vă îngrijorează medicului personal.
  2. Infecțiile urinare. Pe de o parte, infecțiile urinare sunt frecvente în timpul sarcinii, dar dacă sunt neglijate, unele infecții urinare pot progresa, cauzând infecții renale grave. În cazul infecțiilor urinare, se va prescrie un antibiotic al cărui scop este să vindece infecția și să prevină posibilele complicații. Dacă suferiți de infecție renală în timpul sarcinii, sunt șanse mari să vă simțiți destul de slăbită și să fiți nevoită să duceți sarcina la pat. Lăsate netratate, infecțiile urinare pot provoca și alte probleme severe cum ar fi travaliu precoce și / sau greutate mică la naștere. Infecția la rinichi este destul de neobișnuită în timpul sarcinii, dar se poate dezvolta ca urmare a unei infecții a vezicii urinare sau a unei infecții urinare. De obicei, urina este testată la începutul sarcinii. În cazul în care este necesar, vi se va recomanda un tratament pentru germeni, chiar dacă nu prezentați simptome. Dacă sunt identificate bacterii în urină, va fi necesar să efectuați teste regulate de urină pe parcursul sarcinii.
  3. Un alt indicator important al preeclampsiei este proteina în urină – un simptom dificil de monitorizat acasă. La fiecare întâlnire, medicul va verifica nivelul de proteine din urină. Mai ales dacă prezentați și alte simptome precum greață sau dureri de cap, proteinuria poate arăta dacă aceste simptome sunt pur și simplu specifice sarcinii sau dacă sunt critice.
  4. Este un simptom destul de tipic în sarcină, mai ales în trimestrul final. Deoarece edemul este cumva omniprezent pe tot parcursul sarcinii, este destul de dificil pentru mămici să își dea seama dacă este un simptom normal sau un semn al preeclampsiei. Edemnul ca simptom am preeclampsiei apare adesea în locuri atipice – nu doar la nivelul picioarelor, ci și în jurul feței, mâinilor și ochilor. Acest tip de edem este un semn al acumulării de lichid în exces și trebuie monitorizat îndeaproape de către medicul personal.

Alte simptome ale preeclampsiei pot include dureri constante similare cu migrenele, greață sau vărsături care apar brusc după jumătatea perioadei de sarcină, dureri acute la nivelul abdomenului, umerilor și părții lombare, creștere bruscă în greutate mai mare de 1 kg pe săptămână, probleme de vedere precum vedere încețoșată, orbire temporară sau sensibilitate la lumină, hiperreflexie, confuzie mentală, hiperanxietate și probleme de respirație.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *