Ce mâncăruri cu specific libanez au la dispoziție veganii și vegetarienii?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Numărul veganilor și vegetarienilor este în continuă creștere în întreaga lume, iar asta este o veste foarte bună. Veganismul este una dintre cele mai eficiente alegeri pe care le poate face o persoană pentru a reduce suferința animalelor, pentru a ajuta planeta și pentru a-și îmbunătăți sănătatea personală. Veganuary a avut, la rândul său, un mare impact. Lansat în Marea Britanie în anul 2014, Veganuary este o organizație caritabilă înregistrată care încurajează oamenii să opteze pentru alegeri vegane în luna ianuarie. De la lansarea sa și până în prezent, a avut un incredibil grad de succes, reușind să schimbe vieți în întreaga lume. Iată că în bucătăria libaneză veți putea găsi o varietate de preparate vegane și vegetariene dacă ați îmbrățișat deja acest stil de viață sau dacă vă gândiți să faceți trecerea la veganism. Pe lângă faptul că multe mâncăruri libaneze sunt potrivite pentru vegani și vegetarieni, sunt și foarte delicioase și pline de nutrienți, reușind astfel să îi ofere organismului substanțele nutritive de care are nevoie chiar dacă este privat de carne și alte produse de origine animală.

Ce mâncăruri cu specific libanez au la dispoziție veganii și vegetarieniiIată doar câteva motive pentru care bucătăria libaneză este recomandată veganilor și vegetarienilor:

Lintea este un ingredient de bază

În loc de carbohidrați simpli precum cartofi, pâine albă, paste sau alte produse făinoase albite, bucătăria libaneză folosește linte, care prezintă mari beneficii pentru sănătate. Lintea este ușor de gătit, deoarece absoarbe cu ușurință aromele celorlalte ingrediente și se poate asezona cu multe condimente. Lintea este bogată în fibre, proteine și vitamine B. În plus, nu conține grăsimi și este relativ săracă în calorii. Pe lângă linte, bucătăria libaneză mai folosește din plin și orez, bulgur sau quinoa, dar mai ales năut. Explorați un meniu autentic libanez pe zaitoone.ro și veți fi surprinși de multitudinea de preparate vegane și vegetariene.

Lămâia este de nelipsit

Lămâia este indispensabilă din multe mâncăruri tradiționale libaneze. Este folosită la prepararea humusului, în salata Tabbouleh, în Baba Ghanoush și în multe alte preparate. Lămâia este bogată în potasiu și deține proprietăți antiseptice și antibacteriene care ajută la menținerea alimentelor proaspete. De asemenea, combate inflamația și constipația, întărește sistemul imunitar și ajută în procesul de pierdere în greutate.

Usturoiul dă gustul multor preparate libaneze

Usturoiul este, de asemenea, o piatră de temelie a bucătăriei libaneze. Încă din vremurile cele mai îndepărtate, usturoiul era utilizat ca remediu împotriva infecțiilor, a virușilor, a bacteriilor și ciupercilor. Cercetările moderne subliniază, de asemenea, potențialul usturoiului de a reduce riscul de boli de inimă, nivelurile ridicate de colesterol și riscul de cancer. Este o sursă excelentă de vitamina B6, de mangan, seleniu și vitamina C. În plus, usturoiul este o sursă bună de alte minerale, printre care fosfor, calciu, potasiu, fier și cupru.

În concluzie, mâncarea libaneză a fost dintotdeauna ideală pentru persoanele care doresc să se bucure de o stare excelentă de sănătate. Pe zaitoone.ro puteți explora un meniu autentic libanez și tot acolo puteți efectua o rezervare. Preparatele libaneze sunt un echilibru armonios între nutriție, gust și culoare. În Liban se consideră că se servesc peste 170 de tipuri de mezze, iar multe dintre ele sunt vegane sau vegetariene, incluzând măsline, mixt de nuci și semințe, apoi hummus tradițional și hummus picant, Baba Ghanoush, piure de nuci, frunze de viță de vie umplute cu legume și cereale integrale, anghinare și bame, musaca de vinete, Tabbouleh, Fattoush (salata specială mixtă libaneză), salata de avocado și rucola, salata de roșii și ceapă, salata de vinete, salată de fasole, salata de sfeclă roșie și rucola, falafel, tocăniță de orez și linte sau tocăniță de cartofi cu spanac.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *