Ce să mănânci în zilele în care ți-ai propus să nu consumi carne?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sunt foarte multe motive pentru care suntem încurajați să reducem consumul de carne. Dacă vom începe să respectăm un regim alimentar mai variat, în care să nu mai predomine carnea, sănătatea noastră va avea de câștigat, dar și mediul înconjurător. Puțini sunt cei care știu ce cantitate enormă de resurse naturale sunt implicate pentru ca noi să consumăm carne la fiecare masă.

Ce să mănânci în zilele în care țiSustenabilitatea începe să își spună cuvântul în orice aspect al vieților noastre, de la casele în care locuim, hainele pe care le purtăm, mașinile pe care le conducem, produsele cu care ne spălăm și până la hrana pe care o consumăm. Pentru sănătatea mediului înconjurător și pentru propria stare de sănătate și de bine, este recomandat să consumăm mai puțină carne. În urma mai multor studii de amploare, specialiștii afirmă că femeile care consumă o cantitate mare de carne roșie se expun unui risc enorm de boli de inimă și de diabet de tip 2.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să reducem aportul de proteine. Proteinele sunt în continuare indispensabile pentru buna funcționare a organismului nostru. Trebuie doar să optăm pentru alte surse de proteine, cum ar fi ouă, lactate și surse vegetale, în special leguminoase și nuci. Când vine vorba de mâncăruri delicioase fără carne, bucătăria libaneză este un exemplu foarte bun. Toate mâncărurile cu specific libanez sunt hrănitoare și delicioase. Descoperiți pe zaitoone.ro o varietate de mâncăruri cu specific libanez și bucurați-vă de o masă în oraș unde gustul grozav al preparatelor nu este dat de carne, ci de condimente, mirodenii și ingrediente proaspete.

Iată ce puteți consuma în acele zile în care v-ați propus să nu mâncați carne:

Iaurt natural

Iaurtul natural, adică neîndulcit și fără alți aditivi, este considerat o proteină completă, asta însemnând ca deține toți aminoacizii de care are nevoie organismul nostru. Un pahar de iaurt de 180 de grame conține 15 până la 20 de grame de proteine, ceea ce este grozav, având în vedere că femeile cu vârsta peste 19 ani ar trebui să consume zilnic aproximativ 45 de grame de proteine. În plus, iaurtul bogat în proteine oferă senzația de sațietate și ne ține departe de gustările nesănătoase. Pentru acele momente în care vă este poftă de ceva dulce, amestecați iaurtul cu fructele preferate. La mic dejun sau ori de câte ori simțiți nevoia de o gustare, optați pentru iaurt cu miere și cu granola sau pentru iaurt cu cereale și nuci. Bucătăria libaneză cunoaște beneficiile consumului de iaurt, așa că Labneh, adică o cremă fină de iaurt, este consumată aproape la fiecare masă din zi. Cu pită zaatar la mic dejun sau cu legume ori carne la mesele principale, iaurtul oferă prospețime preparatelor libaneze. Pe zaitoone.ro veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă bucura de o masă cu specific libanez alături de cei dragi.

Quinoa

Un aliment de bază în America de Sud, quinoa a devenit populară în ultimii ani în întreaga lume. Quinoa este sămânța plantei de quinoa și este considerată o pseudo-cereală lipsită de gluten. Este adesea consumată la fel ca orezul sau pastele. La Zaitoone, în cazul mai multor preparate s-au înlocuit ingredientele pe bază de grâu cu quinoa, tocmai pentru ca și cei care nu pot consuma gluten să se bucure de un preparat libanez grozav. O cană de quinoa are peste 8 grame de proteine, dar și fier, fibre, acizi grași Omega-6 și vitamina B.

Fasole, linte și năut

Ca și quinoa, fasolea este deosebit de versatilă. O cană de fasole conține 15 grame de proteine. Consumând zilnic o porție de fasole, de linte sau de năut, vom reuși să ajungem la greutatea corporală ideală și, de asemenea, suntem feriți de bolile cardiovasculare. De la fasole Kidney la fasole neagră, năut și linte galbenă sau verde, aceste alimente bogate în proteine sunt ușor de preparat. Serviți un hummus ca la carte la restaurantul Zaitoone sau pregătiți acasă mese sățioase cu fasole, linte sau năut. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *