Cum să îți pregătești locuința pentru venirea pe lume a bebelușului?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă sunteți deja părinți, atunci știți foarte bine că cei mici au nevoie de foarte multe lucruri. Uneori, este greu de crezut cum o făptură atât de mică poate avea nevoie de atât de multe lucruri și poate revendica un spațiu atât de mare din locuințele noastre. De la pătuț, leagăn, saltea de joacă și până la articole de igienă, hăinuțe și jucării, iată că un copil schimbă cu totul aspectul și funcționalitatea unei locuințe. Totuși, este important să vă mențineți casa frumoasă, organizată și simplă pentru a vă bucura de confort, de sănătate și de o dispoziție grozavă. Mai ales atunci când în cea mai mare parte a timpului vă dedicați bebelușului, cu atât mai important devin curățenia și organizarea locuinței. Casa se transformă astfel într-un refugiu reconfortant pentru toată familia, iar cel mai mic membru se va simți în siguranță, iubit și ocrotit și va putea explora tot ceea ce îl înconjoară.

Cum să îți pregătești locuința pentru venirea pe lume a bebelușuluiDacă urmează să aduceți pe lume un copil și sunteți în căutare de modalități de a vă amenaja locuința astfel încât să fie simplă, curată, ordonată, dar și reconfortantă, iată pașii pe care vi-i propunem:

Curățenie generală

O parte din pregătirea casei pentru întâmpinarea bebelușului implică o curățenie generală, în care să faceți un inventar al lucrurilor pe care le dețineți. Poate că în dulapul în care va trebui să depozitați scutece și șervețele zac acum haine vechi de zeci de ani sau diverse lucruri pe care pur și simplu nu le folosiți niciodată. În perioada de timp rămasă până la naștere, încercați să donați sau să vindeți lucrurile pe care nu le folosiți, aruncați lucrurile învechite și stricate pentru a elibera astfel spațiile unde veți depozita în curând articolele bebelușului. Iar dacă aveți nevoie de cutii din carton sau cutii estetice din lemn pentru organizarea lucrurilor pe care le îndrăgiți, le puteți achiziționa de pe euroartonline.ro la prețuri foarte accesibile.

Nu cumpărați tone de produse pentru bebeluși

Dacă sunteți părinți pentru prima dată, atunci cel mai probabil ați auzit deja zeci de opinii referitoare la lucrurile de care are nevoie un nou-născut. Toată lumea pare să aibă o părere despre ce anume este esențial pentru un nou-născut, iar dacă ați ține cont de toate acele opinii, atunci ar trebui încă o casă doar pentru depozitarea acelor lucruri considerate esențiale. Achiziționați pentru început doar elementele esențiale, după care așteptați și vedeți care sunt nevoile reale ale bebelușului. Puneți mai degrabă banii deoparte, pentru a-i putea investi în acele lucruri de care bebelușul chiar va avea nevoie. În ceea ce privește lucrurile esențiale, câte un rând de haine, scutece, produse de igienă, un pătuț, o saltea de schimbat scutecele și un cărucior sunt suficiente. Iar dacă doriți și câteva jucării, tot pe euroartonline.ro veți găsi jucării pentru nou-născuți, jucării educative, dar și jucării din lemn care sunt atât de apreciate în prezent. Pe măsură ce copilul va crește și se va dezvolta, puteți oricând să revizuiți lucrurile pe care le dețineți, să le dăruiți, să le înlocuiți cu alte lucruri mai potrivite și să le păstrați pe cele pe care micuțul le iubește cel mai mult.

Rearanjați

Pentru ca locuință să îl poată acomoda pe noul membru al familiei și să îi ofere siguranță și protecție, atunci va trebui să rearanjați puțin piesele de mobilier. Poate că acum aveți lângă canapea o măsuță cu o veioză, o plantă și câteva lumânări decorative. Este foarte posibil ca această măsuță să găzduiască scutece, șervețele, unguente și creme. De asemenea, s-ar putea să strângeți câteva piese de mobilier pentru a face loc unui leagăn. Astfel, veți reuși să evitați aglomerația și acea senzație neplăcută de înghesuială, asigurându-vă că orice zonă a casei funcționează cu adevărat și că întreaga locuință poate ține pasul cu noile schimbări și cu noul ritm al vieții.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *